Κολιοί ψητοί με τηγανητές πιπεριές και σάλτσα δυόσμου

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Φρέσκο ψάρι του Αυγούστου με το άρωμα και τη σπιρτάδα από τις πράσινες πιπεριές κέρατο.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">4 κολιοί, περίπου 350 – 400 γρ. ο καθένας, καθαρισμένοι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">10 – 12 πιπεριές κέρατα, ολόκληρες</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τα ψάρια</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη, ελαφρώς κοπανισμένη </span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Για τη σάλτσα δυόσμου</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">100 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">40 ml χυμός λεμονιού (κρατάμε μια λεμονόκουπα)</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη) </span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 δαφνόφυλλο, σε μικρά κομμάτια</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">τα φύλλα από 8 – 10 κλαράκια δυόσμο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαδικασία</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Τρίβουμε τα ψάρια με τη λεμονόκουπα, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα. </span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το δυόσμο στο μούλτι για 1 λεπτό μέχρι να ψιλοκοπεί πολύ καλά η δάφνη. Σουρώνουμε το λαδολέμονο για να απομακρύνουμε τυχόν κομματάκια. </span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Κολιοί: Αλείφουμε με λάδι τα ψάρια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκριλ για 5 – 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς όμως να στεγνώσουν. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στους 180° C για 15 – 17 λεπτά (ή λιγότερο, αν είναι μικρότερα), γυρνώντας τα μία φορά. </span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Πιπεριές: Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το λάδι (1/4 φλιτζανιού) και το σκόρδο και μετά από λίγα δευτερόλεπτα τις πιπεριές (προσέχουμε, γιατί θα πιτσιλίσει το λάδι – αν το σκεύος δεν τις χωράει, τις τηγανίζουμε σε δύο δόσεις). Τις ροδίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και ψήνουμε για 5 – 6 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν. Μετά, σβήνουμε με το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά. Τις γυρίζουμε, τις αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά και τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.  </span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σερβίρισμα: Ψιλοκόβουμε το δυόσμο, τον ρίχνουμε στο λαδολέμονο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα ψάρια με τις πιπεριές και το λαδολέμονο. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα με χοντρό αλάτι, ελιές και κάππαρη. </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Επιμέλεια: Άγγελος Ρέντουλας</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">facebooktwitterlinkedininstagram</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος</span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΠΗΓΗ: www.gastronomos.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαβάστε ακόμα: </span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/109306/kolioi-sto-foyrno-me-saltsa-ntomatas" target="_blank"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Κολιοί στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας!</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα