H Intel ανακοινώνει και επίσημα το Thunderbolt 2

H Intel ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες την επόμενη έκδοση του Thunderbolt με την κωδική ονομασία ‘Falcon Ridge‘ που και επίσημα πλέον μετονομάζεται σε Thunderbolt 2.

Η τεχνολογία αποτελεί πλέον στάνταρ λειτουργία σε όλα τα Mac που κυκλοφορούν ενώ παράλληλα και οι κατασκευαστές Windows PC υιοθετούν με τη σειρά τους αυτό το πρότυπο.

Το Thunderbolt 2 υποστηρίζει ταχύτητες μέχρι 20Gbps καθώς και τη μεταφορά και τη ταυτόχρονη προβολή 4K βίντεο. Αυτό έγινε εφικτό τόσο εξαιτίας του 20Gbs bi-directional channel όσο και του DisplayPort 1.2 που υποστηρίζεται στο Thunderbolt 2.

Οι επαγγελματίες θα μπορούν να δημιουργούν, επεξεργάζονται και να προβάλουν 4K βίντεο με ένα μόνο καλώδιο ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται backup του ίδιου αρχείου σε εξωτερικό δίσκο χάριν στη δυνατότητα για daisy-chain. Μάλιστα, επειδή το Thunderbolt 2 είναι backwards compatible δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα καλώδια και συσκευές που έχετε ήδη αγοράσει.

Αναμένουμε να δούμε το Thunderbolt 2 στα νέα Mac που θα κυκλοφορήσουν φέτος, ίσως, και την επόμενη βδομάδα κατά τη διάρκεια του WWDC 2013.

Πηγή:macuser.gr

Σχετικά άρθρα