Αρχική / Ψυχολογία / Real Life / Κατάθλιψη / Είναι κατάθλιψη ή απλώς ένα διάστημα που δεν είμαι καλά;
Είναι κατάθλιψη ή απλώς ένα διάστημα που δεν είμαι καλά; thumbnail

Η 25χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Πανδώρα

Είναι κατάθλιψη ή απλώς ένα διάστημα που δεν είμαι καλά;

Θέλω απλά να μιλήσω σε κάποιον γιατί νιώθω ότι πνίγομαι πραγματικά. Δεν ξέρω αν είναι κατάθλιψη ή απλά ένα διάστημα που δεν είμαι καλά. Έχουν μαζευτεί πάρα πολλά μέσα μου και απλά το μόνο που θέλω είναι να φύγω να κάνω μια νέα αρχή, όλα απο την αρχή, ένα καινούργιο ξεκίνημα.


Ξεκινάει από έναν έρωτα μεγάλο που μετρά πριν 2 χρόνια δεν μπορώ να ξεκολλήσω. Η γνωριμία μας πλέον το βλέπω ότι είναι μονόπλευρη, αλλά αν ξανά γυρνούσε θα άφηνα τα πάντα και θα ξανά έδινα τα πάντα. Έχω προσπαθήσει άπειρες φορές να ξεχαστώ να μείνω μόνη ή και να γνωρίσω ένα νέο άτομο, αλλά δεν μου βγαίνει με τίποτα ξανάγυρνώ πίσω έχω την τάση να μένω κάποια βράδια εντελώς μόνη στο δωμάτιο μου με σβηστό φως και απλά να κλαίω με λυγμούς. Υπάρχουν όμως και βράδια που δεν μπορώ να είμαι μόνη στο δωμάτιο μου και θέλω να είναι η πόρτα ανοιχτή για να ακούω τους ανθρώπους μου οικογένεια μου αλλιώς αισθάνομαι μόνη.


Δεν βγαίνω πλέον έξω ούτε για καφέ ούτε για ψώνια ή επίσης και στην έξοδο δεν θα περιποιηθώ τόσο άλλο όπως έκανα. Απλά πνίγομαι δεν μου αρέσει επίσης και η δουλειά μου. Πηγαίνω απο ανάγκη για να μαζέψω κάποια χρήματα επειδή θέλω να φύγω να μετακομίσω όσο πιο γρήγορα μπορέσω. Μένω Γερμανία και έχω στο μυαλό μου να μετακομίσω για Κύπρο Απλά πηγαίνω χωρίς όρεξη και διάθεση στην δουλειά και πολλές φορές κλαίω, γιατί αναγκάζω τον εαυτό μου. Είμαι σε φάση που έφτασα και λέω αυτό ήταν δεν αντέχω άλλο πνίγομαι απο μέσα μου νιώθω να πνίγομαι και να κουβαλάω όλο το βάρος μέσα μου μέχρι επάνω στο λαιμό μου. Να σας πω ένα παράδειγμα εχθές πχ εκεί που τρώγαμε μου ήρθε να πνίγομαι και απλά ξεκίνησα να κλαίω χωρίς λόγο στα ξαφνικά με λυγμούς και εκεί επίσης μου κόπηκε και η όρεξη. Πείτε μου κάτι παραπάνω σας παρακαλώ για όλο, αυτό τι μπορεί να έχω…


Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Όπως αναφέρετε και εσείς έχουν μαζευτεί πολλά πράγματα μαζί που σας πνίγουν και δεν μπορείτε να πάρετε ανάσα. Γι' αυτό και το κλάμα είναι εύκολο, καθώς είναι πλέον ο μόνος τρόπος να αποφορτιστείτε και να εκφράσετε αυτά που νιώθετε.


Αυτό που θα σας βοηθούσε ουσιαστικά είναι να αρχίσετε να κάνετε μικρά καθημερινά πράγματα που σας ευχαριστούν, να κάνετε μικρές υπερβάσεις. Όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται στην αρχή, κάθε μικρό βήμα θα σας δίνει ώθηση για το επόμενο.
Σκεφτείτε πώς θα θέλατε να είναι η καθημερινότητά σας, η ζωή σας και ξεκινήστε σιγά σιγά να τη δημιουργείτε. Μόνο εσείς μπορείτε να αγαπήσετε και να φροντίσετε τον εαυτό σας.


Θα σας βοηθούσε επιπλέον ακόμη περισσότερο εάν όλα όσα βιώνετε τα μοιραστείτε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας, αρχίσετε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας, τις σκέψεις σας και δουλέψετε πραγματικά με τον εαυτό σας ώστε να κάνετε το καλύτερο για αυτόν.


Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια
6947834889
http://drasipsyhis.gr/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X
[contact-form-7 id="192177" title="Popup"]