Ρολά μελιτζάνας με φέτα, γιαούρτι και λιαστές ντομάτες

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 μεγάλες μελιτζάνες</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ελαιόλαδο, για λάδωμα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">4 κ.σ. γιαούρτι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">150γρ φέτα, θρυμματισμένη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">20 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">10 λιαστές ντομάτες, κομμένες στη μέση</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαδικασία</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες πάχους ½ εκ.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε υψηλή φωτιά, αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνς με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σκόρδο, το γιαούρτι, τη φέτα, τη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Απλώνουμε 1 γεμάτη κ.γ. από το μείγμα φέτας σε κάθε κομμάτι μελιτζάνας και προσθέτουμε ένα φύλλο βασιλικού και ½ λιαστή ντομάτα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Τυλίγουμε τη μελιτζάνα σφιχτά σε ρολό και καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα κοκτέιλ και να μην ανοίξει.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σερβίρουμε ως ορεκτικό ή ως κυρίως με συνοδεία κρέατος.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΠΗΓΗ: www.dimitrisskarmoutsos.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαβάστε ακόμα: </span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/27239/santoyitsakia-melitzanas-me-motsarela-kai-freskia-ntomata" target="_blank"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Σαντουιτσάκια μελιτζάνας με μοτσαρέλα και φρέσκια ντομάτα</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/38801/mpoyrekakia-melitzanas" target="_blank"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Μπουρεκάκια μελιτζάνας</span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα