Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές

<p>Πανεύκολη τηγανιά, έτοιμη σε 27'! Οι πολύχρωμες πιπεριές δίνουν τόση νοστιμιά και άρωμα στο πιάτο μας…</p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>700 γρ. ψαρονέφρι, σε φέτες πάχους 1,5 εκ.<br />2 κρεμμύδια ξερά, σε μικρά καρέ<br />1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη<br />2 πιπεριές, κατά προτίμηση κέρατο, καθαρισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη<br />1 καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, καθαρισμένο και τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη<br />τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ή φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα ή 1½ κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος<br />50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική<br />70 ml λευκό, ξηρό κρασί<br />100 ml ελαιόλαδο<br />αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<p><br /><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το καρότο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.</p>
<p>Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι (που χρησιμοποιήσαμε πιο πάνω) στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. «Σβήνουμε» με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.</p>
<p>Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά, ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε την τηγανιά με αφράτο πιλάφι, γιαούρτι και ντοματοσαλάτα με βασιλικό.</p>
<p>Πηγή: gastronomos.gr</p>
<p>(Kείμενο: Νένα Ισμυρνόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος)</p>

Σχετικά άρθρα