Λιγκουίνι με ντομάτα, αριάνι και κάππαρη

<p><strong>Η συνταγή αυτή παραπέμπει γευστικά στην καρμπονάρα. Φάτε όμως όσο τραβάει η όρεξή σας γιατί έχει μικρό θερμιδικό φορτίο!</strong></p>
<p style="text-align: center;"><strong><br /></strong></p>
<div class="top-info">
<div class="row">
<div class="col-sm-4" style="text-align: center;"><strong>Μερίδες:</strong> 4<span>   <strong>   Προετοιμασία:</strong></span> 5'<strong>     Χρόνος: </strong>7'<strong>    Βαθμός Δυσκολίας:</strong> Εύκολο</div>
</div>
</div>
<p><strong><br /></strong></p>
<div class="col-sm-6">
<p class="f_size_xxl bold"><strong>Υλικά</strong></p>
<div class="ed_body">
<ul>
<li>2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες</li>
<li>1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά) </li>
<li>800 γρ. ντοματίνια</li>
<li>4 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη</li>
<li>300 ml ξινόγαλο (αριάνι) </li>
<li>500 γρ. λιγκουίνι</li>
<li>λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού (ή άλλου μυρωδικού), χοντροκομμένα</li>
</ul>
<div class="col-sm-6 sm_mar_top_f">
<p class="f_size_xxl bold"><strong><br /></strong></p>
<p class="f_size_xxl bold"><strong>Διαδικασία</strong></p>
<div class="ed_body">
<p>Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπούκοβο (προαιρετικά) και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα ντοματίνια ολόκληρα και σιγοψήνουμε για 5 – 6 λεπτά, πιέζοντάς τα στο τέλος με πιρούνι (τα χοντρολιώνουμε). Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξινόγαλο και σιγοβράζουμε για 3 – 4 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p>πηγή:gastronomos.gr</p>
<p> </p>
<p>Διαβάστε επίσης:</p>
<p><a href="https://boro.gr/128998/pentanostimes-garides-me-lingkoyini-kai-krema-galaktos" target="_blank"><strong>Πεντανόστιμες Γαρίδες με Λινγκουίνι και κρέμα γάλακτος!</strong></a></p>
<p><a href="https://boro.gr/120137/ligkoyini-me-pesto-avokanto" target="_blank"><strong>Λιγκουίνι με πέστο αβοκάντο</strong></a></p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<p><strong><br /></strong></p>

Σχετικά άρθρα