Επίθεση με βιτριόλι: Η πρωτόγνωρη για την Ελλάδα υπόθεση – Η ταυτότητα της μαυροντυμένης δράστιδος, το αίτημα φιλίας στην 34χρονη από τον γοητευτικό άνδρα και τα λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη της Έφης

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν στην υπόθεση με βιτριόλι με θύμα την 34χρονη Ιωάννα η οποία δέχτηκε την επίθεση προς το τέλος του Μαΐου. Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Τα αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους έδειξαν πως η- τότε- άγνωστη δράστιδα έριξε βιτριόλι, δηλαδή θειικό οξύ, στο πρόσωπο 34χρονης γυναίκας. Το θύμα πήγαινε στη δουλειά του εκείνο το πρωί της Τετάρτης και η δράστιδα περίμενε στο κτίριο της εταιρείας, στη λεωφόρο Θησέως, στην Καλλιθέα.

https://www.youtube.com/watch?v=iXXIcvRE_WI&feature=emb_title

Η μαυροντυμένη γυναίκα περίμενε στο ασανσέρ

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ ΜΠΕ οι αστυνομικές πηγές από την αρχή, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στράφηκαν κατευθείαν στο κοντινό περιβάλλον της. «Κλειδί» στην υπόθεση ήταν το πώς μπόρεσε η δράστιδα να προμηθετεί αυτή την καυστική ουσία, η οποία δεν πωλείται στο εμπόριο. «Ερευνούμε πλέον πώς και από πού μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι. Είναι ένα σημείο που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, η Αστυνομία ξεκίνησε να ερευνά όποιο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας. Αναζητούσαν το ενδεχόμενο μήπως την έχουν καταγράψει. Ωστόσο, παρότι οι αρμόδιοι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα, έπρεπε να περιμένουν λίγο ώστε η 34χρονη Ιωάννα να συνέλθει από το αρχικό σοκ.

Ευελπιστούσαν να μπορέσει να θυμηθεί περισσότερα και να δώσει κάποια στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυφορεμένης δράστιδος, που αφού κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια την 34χρονη, όπως είπε σε αστυνομικούς το θύμα, της έριξε το βιτριόλι.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=sFOvV0XDLus&feature=emb_title

Ποια είναι η 34χρονη Ιωάννα

Πρόκειται για μια γυναίκα που είχε βρεθεί στο παρελθόν και στο πλευρό του Χρήστου Φερεντίνου, καθώς είχε συμμετάσχει ως παίκτρια από την Αιτωλοακαρνανία, στο παιχνίδι του Alpha «Deal». Τότε, η άτυχη γυναίκα δήλωνε πως έχει εργαστεί στον τομέα των λογιστικών εταιρειών τροφίμων και ότι αγαπάει τον χορό.

Συγκλονισμένος είναι ο πατέρας της ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί στην κόρη του. «Είναι στην εντατική το κοριτσάκι μου, της έριξαν οξύ στο πρόσωπο. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη στο παιδί μου. Εύχομαι να ακούσω καλά νέα από τους γιατρούς γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ποιος ήθελε να της κάνει κακό», τόνισε στο protothema.

Συγκλονισμένοι είναι και οι συγγενείς της 34χρονης γυναίκας στο χωριό της στην Αμφιλοχία και αναστατώθηκαν στο άκουσμα της είδησης. «Είναι ανήκουστα πράγματα αυτά. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιος έκανε αυτό το κακό στην Ιωάννα μας. Η κοπέλα εργάζεται στην Αθήνα και μένει μόνη της. Έχουμε στενοχωρηθεί με αυτή την τραγική είδηση».

Τι λένε οι γιατροί

Σε εκπομπή του Mega μίλησε ο διευθυντής επειγόντων του Metropolitan, όπου μεταφέρθηκε η άτυχη γυναίκα μετά την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Όπως ανέφερε ο Πάρης Μπουλές: «Νοσηλεύεται στην ομάδα εγκαυμάτων. Ήρθε τρέχοντας και ουρλιάζοντας. Είχε γίνει κάποιου είδους επίθεση εναντίον της με χημική ουσία. Αντιμετωπίστηκε σαν χημικό έγκαυμα. Της δώσαμε όλες τις πρώτες βοήθειες».

«Η γυναίκα είχε χημικό έγκαυμα στο πρόσωπο, στον τράχηλο και στα άνω άκρα της. Και στο αριστερό της μάτι ένα άσχημο έγκαυμα στον αμφιβληστροειδή. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται από μία ομάδα πλαστικών χειρουργών και οφθαλμιάτρων. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για το μάτι, μα είναι σταθερή».

Ποια είναι η 35χρονη που έριξε το βιτριόλι

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα. Η κατηγορούμενη αντιμετώπιζε από την αρχή, την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της.

Η νεαρή κατηγορούμενη επέλεξε τη σιωπή ενώ παράλληλα αρνήθηκε την κατηγορία αφού σύμφωνα με τον συνήγορό της, τον γνωστό ποινικολόγο Σάκη Κεχαγιόγλου, δεν έχει εμπλοκή στην επίθεση. Όσο για την ταυτότητα της δράστιδος, οι δύο γυναίκες συνδέονταν από την κοινή τους καταγωγή μιας και οι δύο κατάγονται από την Αιτωλοακαρνανία, η μεν 35χρονη από τον Σταθά και η δε Ιωάννα από το Λουτρό.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως οι δύο τους πήγαιναν στο ίδιο σχολείο στην Αμφιλοχία ενώ πέρασαν σε πανεπιστημιακές σχολές στην Αθήνα, όπου και μετακόμισαν σχετικά την ίδια περίοδο. Η 35χρονη είναι μία γυναίκα με καλό μορφωτικό επίπεδο, που εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, το οποίο συνεργάζεται με την ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία δουλεύει η Ιωάννα.

https://www.youtube.com/watch?v=194ZM4IhW-4

Η συνάντηση πριν από ένα χρόνο

«Κλειδί» αποτελεί η συνάντηση που φέρεται να είχαν οι δυο τους, πριν από περίπου ένα χρόνο, στην Αιτωλοακαρνανία. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν σε έναν γάμο, στον οποίο η 35χρονη συνοδευόταν από τον σύντροφό της. Αμέσως μετά, όπως λένε σχετικές πληροφορίες, η Ιωάννα δέχτηκε αίτημα φιλίας στο Facebook από τον σύντροφο της 35χρονης, η οποία άρχισε να ζηλεύει παράφορα και να «δαιμονοποιεί» την 34χρονη.

Θεωρούσε ότι αυτή φταίει που η σχέση της δεν εξελίσσεται. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, από εκείνο το σημείο η δράστιδα άρχισε να αποκτά εμμονή με το θύμα, γεγονός που, την οδήγησε στο να παρακολουθεί την Ιωάννα για μήνες, να σχεδιάσει και να εκτελέσει τη βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι. Έτσι, το κίνητρο φαίνεται πως έχει… δεθεί και από την κατάθεση του συντρόφου της βασικής υπόπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, ο 35χρονος άνδρας φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές ότι δεν είχε καμία σχέση με την 34χρονη Ιωάννα και πως η σύντροφός του πίστευε λανθασμένα ότι το θύμα ήταν το εμπόδιο στο να εξελιχθεί πιο σοβαρά η σχέση τους.

Τα λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη

Μία σειρά από σοβαρά λάθη, που οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της, φέρεται να έκανε η βασική ύποπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, είχε στην κατοχή της ένα «πακιστανικό» τηλέφωνο και λίγες ημέρες πριν στήσει τη φρικτή ενέδρα στην Ιωάννα, φέρεται να πήγε με αυτό το τηλέφωνο στο σημείο της επίθεσης, ώστε να ελέγξει εάν λειτουργεί. Μάλιστα, κάλεσε το νούμερο από τηλεφωνικό θάλαμο χρησιμοποιώντας τηλεκάρτα.

Σημειώνεται πως όπως είναι ήδη γνωστό, η αστυνομία είχε ζητήσει τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων για πέντε συγκεκριμένα σημεία. Έτσι, αντιλήφθηκαν ότι η βασική ύποπτη κουβαλούσε το τηλέφωνο και στο σπίτι της και στο γραφείο. Δύο ημέρες πριν από την επίθεση φέρεται μάλιστα να το χρησιμοποίησε για επαγγελματικούς λόγους. Οι Αρχές εντόπισαν τον άνθρωπο στον οποίο έγινε η κλήση και επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για την 35χρονη.

Κατασκόπευε την Ιωάννα στον χώρο εργασίας της

Ένα ακόμη λάθος της, ήταν ότι τις προηγούμενες μέρες της επίθεσης είχε βρεθεί στο σημείο όπου εργαζόταν η Ιωάννα, προκειμένου να κατοπτεύσει τον χώρο, απουσιάζοντας αδικαιολόγητα από τη δουλειά της, όπως επιβεβαίωσαν και οι συνάδερφοί της. Ύποπτο κρίθηκε και το γεγονός ότι η 35χρονη απενεργοποίησε ορισμένους λογαριασμούς της στα social media και για κάποιο διάστημα απείχε από αυτά, σε αντίθεση με το παρελθόν όταν και είχε πολύ έντονη παρουσία.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί ψάχνοντας τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, φέρεται να ανακάλυψαν ότι είχε ανεβάσει σε αυτά φωτογραφίες με ρούχα και παπούτσια, ίδια με τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε η γυναίκα που έκανε την επίθεση εναντίον της Ιωάννας.

Ένα ακόμη στοιχείο που είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές, ήταν το γεγονός ότι η οδηγός του ταξί που τη μετέφερε από την Καλλιθέα, αφότου επιτέθηκε στην Ιωάννα, φέρεται να την αναγνώρισε με επιφύλαξη τόσο από φωτογραφία της όσο και από τη φωνή της, όταν την άκουσε από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας ταξί. Όμως, το βασικό λάθος της 35χρονης, φαίνεται πως ήταν επίσης το ότι δεν ξεφορτώθηκε την περούκα, την τηλεκάρτα και το τηλέφωνο που χρησιμοποίησε.

Τι δηλώνει ο συνήγορος της 35χρονης

Ο γνωστός ποινικολόγος, εξέφρασε την αντίθεσή του στη δίωξη που ασκήθηκε στην 35χρονη, η οποία απολογήθηκε στον ανακριτή το πρωί της Τρίτης (16/6), λέγοντας: «Εναντίον της Έφης ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Δικαίωμα του Εισαγγελέα να το κάνει, με βάση τα στοιχεία που είχε. Αυτή είναι η δουλειά του».

«Εγώ από την πλευρά μου εξέφρασα την νομική μου άποψη, καθαρά, δεν είπα ότι αδικήθηκε. Είπα ότι η δίωξη δεν έπρεπε να γίνει έτσι. Έπρεπε να διωχθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Αυτός που διαπράττει ένα τέτοιο αδίκημα θέλει να καταστρέψει, να κάψει, να σημαδέψει για πάντα. Δεν θέλει να σκοτώσει. Όποιος θέλει να σκοτώσει, παίρνει ένα πιστόλι και σκοτώνει», συνέχισε.

Γιατί η Έφη επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα;

Και συνέχισε: «Πρέπει η ίδια να δώσει τις εξηγήσεις της. Μέχρι τη στιγμή που μιλάμε τηρεί μια στάση αποστασιοποίησης και άρνησης. Εγώ θα είμαι δίπλα της. Υπάρχουν πράγματα που ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί. Ακούω και για εισφορά νέων στοιχείων. Εγώ της είπα να πει την αλήθεια, γιατί προκύπτει από τη δικογραφία εμπλοκή της στην υπόθεση. Δεν λέω ενοχή της, λέω εμπλοκή της κατά κάποιο τρόπο».

«Βρισκόμαστε σε ένα ακόμα 24ωρο που είναι άυπνη και χωρίς φαγητό. Είναι ήδη επιβαρυμένη και η σωματική και η ψυχολογική της κατάσταση. Αλλά αυτό δεν είναι κάποιο υπερασπιστικό κόλπο, δεν κερδίζουμε τίποτα. Είναι τόσο ακραίο αυτό που συνέβη. Είναι ένας κανονικός και ομαλός άνθρωπος αυτός που το έπραξε; Αυτό θα το απαντήσουν οι επιστήμονες και όχι οι δικηγόροι. Και αυτό θα φανεί στην πορεία», σχολίασε ο κος Κεχαγιόγλου στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεωνόρας Μελέτη.

Πάντως, ένας γοητευτικός άνδρας ονόματι Νώντας, φέρεται να είναι το άτομο για τα μάτια του οποίου η 35χρονη Έφη έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα. Ίσως, όπως λένε οι αστυνομικοί, όλα να ήταν στο μυαλό της δράστιδος που έβλεπε στο πρόσωπο του Νώντα τον ιδανικό σύντροφο και τη συντοπίτισσά της ως την αιτία που η σχέση τους είχε βαλτώσει και οδηγούνταν σε αδιέξοδο.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τζορτ Φλόιντ: Μια ακόμα δολοφονία Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό – Το παγκόσμιο κύμα διαδηλώσεων, τα τελευταία του λόγια και η συγκινητική αφιέρωση της κόρης του

Δίκη Τοπαλούδη: Το χρονικό της δολοφονίας της φοιτήτριας που πέταξαν ζωντανή στα βράχια – Οι αντιφατικές καταθέσεις για τις τελευταίες της στιγμές, τα παρακάλια και η εισαγγελέας που συγκλόνισε

Δολοφονία βιολόγου: Οι τελευταίες στιγμές της Σούζαν Ίτον πριν πεθάνει και το… λάθος που τον πρόδωσε – Γιατί ο δράστης πήγε στο νεκροταφείο μετά το φρικτό έγκλημα; 

Οι νεαροί απόγονοι των Κένεντι: Ποιοι ασχολούνται με την… παράδοση της θρυλικής οικογένειας και ποιοι τα «βρόντηξαν» για να ακολουθήσουν το όνειρό τους

Σχετικά άρθρα