Εάν το βράδυ πεινάω τι επιτρέπεται να φάω;

Δουλεύω από τις 12 μέχρι τις 12.30 το βράδυ. Είμαι σπαστό ωράριο και τρέχω, δεν κάθομαι. Εάν το βράδυ που γυρνάω σπίτι πεινάω, τι επιτρέπεται να φάω;

Προσπαθώ να κάνω διατροφή. Ευχαριστώ!

Στο ερώτημά σας απάντησε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Κυριακή Απέργη

Αγαπητή φίλη,

Είναι σημαντικό την ώρα που το σώμα σας χρειάζεται ενέργεια να του παρέχετε τροφή. Ιδανικά λοιπόν θα ήταν καλό να τρώτε ένα πλήρες και εύπεπτο γεύμα πριν την δουλειά σας και κατά την διάρκεια της εργασίας σας να ενισχύετε την ενέργεια σας με μικρά προγραμματισμένα σνακ πχ χυμών, smoothie, ξηρών καρπών και φρούτων κτλ. Αυτό θα σας βοηθήσει να ελέγχετε το τσιμπολόγημα τροφών χωρις θρεπτική αξία και να μην πεινάτε πολύ το βράδυ.

Ένα σνακ στον δρόμο πριν φτάσετε στο σπίτι

Το βράδυ καλό θα ήταν με το σχόλασμα στο δρόμο για το σπίτι ή ακόμα και προετοιμάζοντας το δείπνο να έχετε ενα σνακ, όπως φρούτο για να ηρεμήσει την πείνα σας. Καλό θα ηταν κατόπιν να έχετε κάτι ελαφρύ πχ γιαούρτι με φρούτα και ξηρούς καρπους, γάλα με βρώμη, σαλάτα με τυρί ή αυγό, αραβική πίτα με τυρι ή έναν ντάκο.

Είναι σημαντικό να προσπαθείτε να έχετε επίγνωση του βαθμού πείνας ή της τάσης για φαγητό σε προσπάθεια χαλάρωσης, εκτόνωσης, ξεκούρασης ή άλλων έκφρασης συναισθημάτων.

Μην ξεχνάτε ότι αυτό που εχει σημασία στο τελικό αποτέλεσμα είναι οι συνολικές θερμιδες που προσλαμβάνουμε μέσα στην ημέρα μας και η κάλυψη των αναγκών μας σε θρεπτικά συστατικά και όχι το πότε αυτές καταναλώνονται.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
6987121394
fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος
www.kiriakiapergi.gr

www.thehealthlab.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

4 βραδινά σνακ που δεν θα χαλάσουν τη δίαιτά σου!

Είσαι σε δίαιτα και βγαίνεις για φαγητό με φίλους; Φάε χωρίς ενοχές!

10 υγιεινές προτάσεις για ελαφρύ βραδινό!

Tips για να μην στερηθείς το βραδινό σου γεύμα

 

 

AdTech Ad

Σχετικά άρθρα