Δοκίμασέ το: 6 τρόποι που ούτε φανταζόσουν, για να ενισχύσεις τη λίμπιντό σου

Τα περισσότερα άτομα που θέλουν να ενισχύσουν τη λίμπιντό τους καταφεύγουν σε λίγο – πολύ γνωστές λύσεις: Στρείδια, ταινίες πορνό ή μασάζ με τη σύντροφο. Ευτυχώς, η επιστήμη έχει ανακαλύψει μερικά ακόμη πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να ενισχύσει τη λίμπιντό του και την επιθυμία για σεξ.

Τρομάξτε λίγο τον εαυτό σας

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να παρακολουθήσετε ένα μάθημα σέρφινγκ, αντί για να κάνετε μια ρομαντική βόλτα στην παραλία. Σύμφωνα με μελέτη του Archives of Sexual Behavior, το αντίθετο φύλο θα βρει ελκυστικό το ότι φτάνετε την αδρεναλίνη σας στο ζενίθ, ακόμη και αν στην αρχή νιώσετε άγχος και τρόμο.

«Όταν κάνεις κάτι συναρπαστικό, η καρδιά σου “τρέχει” και το νευρικό σου σύστημα ενεργοποιείται με τρόπο, σαν να είσαι σε σεξουαλική διέγερση», σημειώνει η Cindy Meston,επικεφαλής και συν-συγγραφέας του Why Women Have Sex. Απλά μην καταναλώσετε όλη σαν την ενέργεια στα κύματα!

Λίγο κόκκινο κρασί;

Εάν είστε ρομαντικοί, τότε βγείτε ένα δείπνο επιλέγοντας να πιείτε κόκκινο κρασί. Οι γυναίκες που έπιναν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ημερησίως ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας και κολπικής λίπανσης σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό ή δεν έπιναν καθόλου, αποφάνθηκε στο παρελθόν μελέτη του The Journal of Sexual Medicine.

Οι ερευνητές «ρίχνουν την ευθύνη» στα υψηλά επίπεδα πολυφαινολών του κόκκινου κρασιού, τα οποία διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τη ροή αίματος σε βασικές περιοχές διέγερσης.

Προσέξτε: Μόνο ένα ποτήρι κρασί, γιατί παραπάνω ποτηράκι θα «σβήσουν» τη λίμπιντό σας.

Γιόγκα

Σύμφωνα με το περιοδικό Journal of Sex and Marital Therapy, η γιόγκα ενισχύει τη λίμπιντο, καθώς το άτομο εξοικειώνεται με το σώμα του και έρχεται σε επαφή με τη σεξουαλική του πλευρά.

Bonus: Η γιόγκα μπορεί επίσης να βελτιώσει τους οργασμούς, αυξάνοντας τη ροή αίματος… εκεί κάτω!

Στα κόκκινα

Θεωρείται η φλογερή απόχρωση και όχι άδικα! «Το κόκκινο δείχνει status και εξουσία», σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας Andrew J. Elliot. Οπότε παροτρύνετε τον/τη σύντροφό σας να ντυθεί στα κόκκινα.

Ιδρώτας

Ακούγεται περίεργο, καθώς ο ιδρώτας δεν είναι ό,τι καλύτερο. Ωστόσο, η μυρωδιά ενός σώματος που μόλις γυμνάστηκε, ενδέχεται να λειτουργήσει διεγερτικά για εσάς. Μυρίζοντας τον ιδρώτα, μπορεί να αυξηθεί το επίπεδο της κορτιζόλης, της ορμόνης που σχετίζεται και με τη διέγερση.

Μήπως να επισκεφτείτε μαζί το γυμναστήριο (και μετά το ντους);

Με πληροφορίες από health.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρόβλημα στύσης και διατροφή: Οι 5 τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο

Η γυμνή γιόγκα απογειώνει τη λίμπιντο: Τολμάς;

Σχετικά άρθρα