Μακαρονάδα με πικάντικο «πέστο»

<p style="text-align: justify;">Ποιος είπε ότι το πέστο πρέπει να γίνεται πάντα με βασιλικό; Αυτό το πικάντικο πέστο με πράσινες, καυτερές πιπερίτσες, πάει πάρα πολύ με λεπτά μακαρόνια «σπαγετίνι» ή λιγκουίνι.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Υλικά</strong><br />500 γρ. μακαρόνια σπαγετίνι ή λιγκουίνι,<br />έξτρα παρμεζάνα για σερβίρισμα.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>για το Πέστο</strong><br />30 γρ. φύλλα σπανάκι,<br />30 γρ. φύλλα ρόκας,<br />30 γρ. φρέσκο κόλιαντρο,<br />2 καυτερές, πράσινες πιπερίτσες με τα σπόρια τους,<br />50 γρ. κουκουνάρι,<br />1 σκελίδα σκόρδο,<br />70 γρ. παρμεζάνα,<br />ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι,<br />200ml ελαιόλαδο.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong><br />Φτιάχνετε το πέστο. Βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο, εκτός από το ελαιόλαδο στον κάδο ενός μπλέντερ. Αλέθετε όλα τα υλικά και προσθέτετε αργά και σταδιακά το ελαιόλαδο. Φυλάγετε το πέστο σε ένα βαζάκι στο ψυγείο.</p>
<p style="text-align: justify;">Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε, τα ανακατεύετε με μπόλικο πέστο και τα σερβίρετε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.</p>
<p style="text-align: justify;"><em>Πηγή: <span lang="en-US">http://www.xrysessyntages.com</span></em></p>

Σχετικά άρθρα