Αρνίσιοι κεφτέδες με σαλάτα

<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">Πρόκειται για εξαιρετικό πιάτο, ιδανικό για ψήσιμο στα κάρβουνα. Η φρεσκάδα της τραγανής σαλάτας ισορροπεί το πλούσιο κρέας. Αν θέλετε ποικιλία ο μοσχαρίσιος κιμάς επίσης ταιριάζει σε αυτή τη συνταγή.</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">Προσφέρεται για κατάψυξη (οι κεφτέδες, όχι η σαλάτα!)</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR"><strong>Υλικά για 2 μερίδες:</strong></p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">350 γρ. Άπαχος αρνίσιος κιμάς</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">2 κ.γ. Κανέλα</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">2 κ.γ. Κύμινο</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">Αλατοπίπερο</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">1/2 αγγούρι, χοντροκομμένο</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">1 μεγάλη ντομάτα χοντροκομμένη</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">16 μαύρες ελιές</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">Λίγο αρωματικό ξύδι</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">Λίγα φύλλα μέντας, για το σερβίρισμα – προαιρετικά</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR"><strong>Παρασκευή:</strong></p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">Προθερμάνετε το γκριλ στην υψηλότερη σκάλα.</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">Αδειάστε τον αρνίσιο κιμά σε ένα μπολ. Προσθέστε την κανέλα και το κύμινο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, καθώς και μια γενναία πρέζα αλατοπίπερου, ανακατεύοντας στη συνέχεια καλά όλα τα υλικά – ο απλούστερος τρόπος είναι να βάλετε τα χέρια σας.</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">Πλάστε το μείγμα του κιμά σε τέσσερις ίσου μεγέθους κεφτέδες γύρω από ένα καλαμάκι και τοποθετήστε τα πάνω σε ένα τηγάνι για το γκριλ ή σε δίσκο ψησίματος. Ψήστε τους κεφτέδες για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">Στο μεταξύ, ανακατέψτε το αγγούρι, την ντομάτα, τις ελιές και το ξίδι σε ένα μπολ.</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR">Σερβίρετε τους κεφτέδες σας με αυτή τη δροσερή σαλάτα – και για μια καλλιτεχνική πινελιά, προσθέστε τα φύλλα μέντας, αν θέλετε.</p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR"><em>H συνταγή είναι από το βιβλίο του Joe Wicks «Λεπτοί σε 15 λεπτά». Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις «Ψυχογιός» για την ευγενική παραχώρηση του υλικού.</em></p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR"> </p>

Σχετικά άρθρα