Ηλιακή κοινότητα στην Αργεντινή καταπολεμά την ενεργειακή φτώχεια

Εθελοντές μετατρέπουν μια από τις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές της Αργεντινής σε ηλιακή κοινότητα, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την ενεργειακή φτώχεια.

Ειδικότερα η Μη Κυβερνητική Οργάνωση FOVISEE εγκαθιστά στις στέγες των σπιτιών της φτωχογειτονιάς La Perla ηλιακούς θερμοσίφωνες, εξασφαλίζοντας ζεστό νερό για τους κατοίκους, οι οποίοι μέχρι σήμερα αγόραζαν δεξαμενές υγραερίου για να μαγειρέψουν και να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, αφού τα περισσότερα σπίτια δεν είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Στόχος της οργάνωσης FOVISEE είναι να ενημερώσει για τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι είναι φθηνές, οικονομικές και βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Παρά τη διεθνή στήριξη και το γεγονός ότι στη χρηματοδότηση του φιλόδοξου ηλιακού πρότζεκτ συμμετέχει και η Γερμανία, οι τοπικές κοινότητες στο Μπουένος Άιρες δείχνουν αδιαφορία.

Μάλιστα μετά το 2012, που η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Αργεντινής εθνικοποιήθηκε και πάλι, η πολιτική ηγεσία της χώρας έχει γυρίσει την πλάτη στις ΑΠΕ, ενώ υπερεπιδοτεί την παραγωγή ορυκτών καυσίμων, παρουσιάζοντάς τα φθηνή πηγή ενέργειας, κρύβοντας το πραγματικό τους κόστος και αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Σχετικά άρθρα