Ζεστός ο καιρός

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στα ορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας και της Στερεάς, περιμένουμε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013. Αργά το βράδυ και τη νύχτα προς Τετάρτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του βορειοδυτικού Αιγαίου με εντονότερα φαινόμενα στην Ανατολική Θεσσαλία και στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 32 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 29 στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Μέτριοι έως ισχυροί και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, ενώ το βράδυ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα ενισχυθεί στα 7 με 8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις που αργά το βράδυ θα πυκνώσουν με πιθανότητα να εκδηλωθεί βροχή, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι σχεδόν μέτριοι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Βροχές ή καταιγίδες αναμένονται αργά το βράδυ και τη νύχτα προς Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Σχετικά άρθρα