Επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ

Με στόχο να απομακρύνουν όλα τα οδοφράγματα τα οποία έχουν στηθεί στην πλατεία Ταξίμ τις δώδεκα ημέρες των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιείται από το πρωί της Τρίτης μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας. Εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εισήλθαν στην πλατεία, θέατρο των επεισοδίων ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με δήλωση αυτόπτη μάρτυρα στο Ρόιτερς.

Με διαδηλωτές συναντάται ο Ερντογάν

Μετά τις συνεχόμενες ομιλίες του, στις οποίες συγκεντρώθηκε πλήθος οπαδών του, σε μία επίδειξη ισχύος απέναντι στους αμφισβητίες του και στις οποίες μίλησε με σκληρή γλώσσα και κράτησε αδιάλλακτη στάση απέναντι στους πολίτες που συνεχίζουν για δωδέκατη ημέρα να κατακλύζουν τους δρόμους της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το πρωί με εκπρόσωπους όλων των διαδηλωτών.

Τούρκοι διαδηλωτές στο Real.gr

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα προβεί σε όλα τα βήματα που προβλέπει ο νόμος, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε τη συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει από ποιους θα αποτελείται η αντιπροσωπεία αυτή.

Ο Αρίντς επανέλαβε ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη “νόμιμες

Σχετικά άρθρα