Γιατί το διαζύγιο είναι ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί!

Διαζύγιο και καλό είναι δύο λέξεις που συνήθως δεν τις διαβάζουμε δίπλα – δίπλα, καθώς η πρώτη συνδέεται και συνοδεύεται με αρνητικά συναισθήματα και βιώματα. Το διαζύγιο, όπως και το τέλος μιας οποιασδήποτε σχέσης, είναι μια απώλεια, ένας άνθρωπος που θα χαθεί από τη ζωή σου (ή τουλάχιστον θα χαθεί ο ρόλος που είχε ως τώρα σ’ αυτήν).

Αν στον γάμο υπάρχουν παιδιά, τότε η εξίσωση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Στο μυαλό ερωτήματα, όπως «πώς θα ζήσω μόνη μου;» ή «πώς θα ξαναμπώ σε σχέση» συνοδεύονται με αντίστοιχα, όπως «πώς θα το πω στο παιδί μου;», «πώς θα το δεχθεί ο μικρός μου;» ή «πώς θα είναι η σχέση του με τον άλλο γονέα;».

Οι ανησυχίες αυτές είναι κατανοητές, ανθρώπινες και σημαντικές. Έχεις σκεφτεί, όμως, ότι το να μένεις στα αρνητικά δεν σε βοηθά να συνεχίσει μπροστά στη ζωή σου; Όσο οξύμωρο και αν σου ακούγεται αυτή τη στιγμή, το διαζύγιο ίσως είναι το καλύτερο πράγμα που σου έχει συμβεί, αν ο γάμος σου είναι γεμάτος δυστυχία και πόνο.

Ακόμη δυσκολεύεσαι να σκεφτείς γιατί το διαζύγιο είναι η καλύτερη απόφαση που έχεις κάνει;

Διάβασε παρακάτω τους λόγους:

Ο γάμος σου δίνει ασφάλεια, αλλά το διαζύγιο ανοίγει έναν νέο ορίζοντα

Ο γάμος συνοδεύεται με το αίσθημα της ασφάλειας. Είσαι με κάποιον, σκοπεύεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με αυτόν, δεν χρειάζεται να αναλώνεσαι σε ανούσια φλερτ κτλ. Έχεις αναλογιστεί, όμως, ότι ένα διαζύγιο είναι πηγή ελπίδας για το μέλλον; Είναι η ευκαιρία σου να γνωρίσεις πραγματικά τον εαυτό σου, να έρθεις σε επαφή με τα «θέλω» σου και να βρεις αυτό που αξίζεις: έναν άνθρωπο να σε θέλει πραγματικά και να επικοινωνείτε.

Λυπημένοι γονείς ή ευτυχισμένα άτομα;

Το παιδί μαθαίνει από τη σχέση των γονιών του, γι’ αυτό όσο πιο νωρίς χωρίσεις, τόσο το καλύτερο. Θες πραγματικά να διδαχθεί μια «τοξική» σχέση, να μάθεις για τις σχέσεις από έναν προβληματικό γάμο; Το πιο πιθανό είναι πως θα μιμηθεί αυτόν τον τύπο σχέσεων στο μεγαλώνοντας και θα τον επαναλάβει.

Ανοίγει ο δρόμος για να γνωρίσεις τον ένα και τον μοναδικό

Αν είσαι ρομαντικός χαρακτήρας, τότε καταλαβαίνεις ότι η σχέση σου δεν είναι αυτό που ονειρευόσουν. Χώρισε, ανακουφίσου και επέτρεψε στον σύντροφο των ονείρων σου να σε γνωρίσει.

Μήπως «πνίγεστε» και οι δύο σ’ αυτό τον γάμο;

Ένας «κακός» γάμος μπορεί να μετατραπεί σε «καλός» αρκεί να υπάρξει αμοιβαία κατανόηση και προσπάθεια. Εφόσον δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, είναι καλύτερο να μην «πνίγεστε» σε μια σχέση που δεν επιθυμείτε και να χωρίσετε.

Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να αφιερωθείς

Το να μένεις σε έναν προβληματικό γάμο είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία που σου ρουφά την ενέργεια. Δεν νομίζεις ότι μετά από τόσες προσπάθειες ήρθε η ώρα να επικεντρωθείς σε κάτι πιο ουσιαστικό;

Έχε στο μυαλό σου το εξής:

Η πικρία δεν είναι μονόδρομος για τη διαδικασία του διαζυγίου. Η θλίψη, ο θυμός, η μοναξιά είναι συναισθήματα που θα βιώσεις, φυσικά. Ωστόσο, προσπάθησε από την πλευρά σου να μην δηλητηριαστεί η σχέση σας και να χωρίσετε όχι σαν δύο ταπεινωμένοι και τρομοκρατημένοι για το μέλλον άνθρωποι, αλλά σαν δύο άτομα με αισιοδοξία για το μέλλον και αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Μπορείτε;

Με πληροφορίες από huffingtonpost.com, psychologytoday.com

Σ.Σ.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όταν το διαζύγιο διαλύει τη σχέση γονέα-παιδιού. Πώς θα σωθούν οι οικογενειακοί δεσμοί;

Σχετικά άρθρα