Κάταγμα πέους: Ποια στάση μπορεί να το προκαλέσει;  thumbnail
Διάβασε τι ακριβώς είναι και ποια στάση έδειξαν σχετικές έρευνες ότι ευθύνεται για αυτό. Ενημερώσου και πάρε τα μέτρα σου, για να μην βρεθεί ο σύντροφός σου με σπασμένο... ηθικό.

Κάταγμα πέους: Ποια στάση μπορεί να το προκαλέσει;

Μπορεί μέχρι σήμερα να είχες ακούσει για κατάγμα στο πόδι ή κάταγμα στο χέρι, όμως ήρθε η μεγάλη στιγμή να μάθεις ότι υπάρχει και ένα άλλο είδος κατάγματος, το οποίο απειλεί τον σύντροφό σου, όμως οι συνέπειες του επηρεάζουν αμεσα τη σεξουαλική σας ζωή.


Αν και δεν υπάρχουν οστά στο πέος, μπορεί να εντοπιστεί κάταγμα στους κυλινδρικούς άξονες που διοχετεύουν το αίμα στην περιοχή κατά τη στύση. Εάν αυτοί οι άξονες βρίσκονται σε κάμψη την ώρα της στύσης είναι πιθανό να προκληθεί ρήξη και το πέος να γεμίσει με αίμα.
Τι το προκαλεί; Οι βίαιες και έντονες κινήσεις κατά τη διαρκεια της επαφής ή η αστοχία διείσδυσης μπορεί να τραυματίσουν το πέος, με αποτέλεσμα να παίρνει μια κλίση προς τα κάτω.


Να ξέρεις ότι δεν είναι κάτι απλό, αλλά πρόκειται για μια εξαιρετικά οδυνηρή εμπειρία, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί με χειρουργείο, αλλιώς προκαλεί μόνιμη στυτική δυσλειτουργία (σ.σ. οι συνέπειες που λέγαμε παραπάνω).


Έρευνες, λοιπόν, έδειξαν ότι συνολικά τρεις στάσεις ευθύνονται για την πλειοψηφία περιστατικών τέτοιων τραυματισμών. Τα νέα μπορεί να σε απογοητεύσουν, καθώς η κύρια υπεύθυνη είναι η στάση που εσύ βρίσκεσαι από πάνω.


Μπορεί να σε κάνει να «τελειώνεις» ανεπανάληπτα, όμως όσο πιο δυνατά χοροπηδας πάνω στον παρτενέρ σου, τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να του κάνεις ζημιά. 


Στο «top 3» των ερευνών, συγκαταλέγονται επίσης το «ιεραποστολικό», καθώς και η στάση «στα 4».


Προσοχή, λοιπόν! Για να μην βρεθείτε να τρέχετε στα νοσοκομεία, χαμηλώστε λιγάκι την ένταση.


Δ.Μ.


Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X