Υπολείμματα καφέ: Πώς να τα αξιοποιήσετε

<p>Πόσες φορές δεν υπολόγισες σωστά τη δόση του καφές και έφτιαξες μια ολόκληρη κανάτα, αρκετή για να πιεί ένας… λόχος; Σίγουρα, αρκετές. Διάβασε εδώ 5 τρόπους αξιοποίησης του υπολείμματος καφέ.</p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>1. Κάνε παγωτό</strong></span></p>
<p>Υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το σπιτικό παγωτό; Φτιάχνοντας παγωτό βανίλια, πρόσθεσε στην κρέμα και τον καφέ που σου έχει μείνει και ζήσε μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.</p>
<p><br /><span style="font-size: small;"><strong>2. Φτιάξε κέικ</strong></span></p>
<p>Στο μίγμα που θα κάνεις για το κέικ σου, ρίξε και τον καφέ που έχει ξεμείνει. Απίστευτος συνδυασμός.</p>
<p><br /><span style="font-size: small;"><strong>3. Ώρα για γρανίτα</strong></span></p>
<p>Βάλε τον καφέ σε ειδικές θήκες και άστον για μία μέρα στην κατάψυξη. Γευστικότατες γρανίτες θα περιμένουν έσένα και, αν <br />έχεις, τα παιδάκια σου. Πίστεψέ μας, θα ξετρελαθούν.</p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>4. Μαγείρεψε με καφέ</strong></span></p>
<p>Η προσθήκη καφέ στην ετοιμασία του φαγητού, κάνει τη γεύση του ακόμα πιο έντονη. Μην διστάζεις να πειραματιστείς. <br />Το λένε και οι μεγάλοι σεφ.</p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>5. Ξαναζέστανέ τον</strong></span></p>
<p>Μπορεί… ξαναζεσταμένο φαγητό να μην τρώγεται, όμως ο καφές πίνεται μια χαρά. Ζέστανέ τον ξανά και να είσαι σίγουρη ότι όλη η γεύση και το άρωμά του θα σε "αιχμαλωτίσουν".</p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Δ.Μ.</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Με πληροφορίες από www.treehugger.com</strong></span></p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα