7 συνήθειες για υγιείς ανθρώπους

Υπάρχουν συνήθειες που μπορούν να σου εξασφαλίσουν καλύτερη υγεία; Κι όμως! Εδώ θα βρεις τις 7 συνήθειες, σωματικές και ψυχολογικές για υγιείς ανθρώπους γεμάτους ενέργεια και ζωή!

1. Συστηματική άσκηση

Ερευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται τακτικά, “θωρακίζουν” το ανοσοποιητικό τους σύστημα και έχουν ιδιαίτερη ευεξία. Οπότε βάλε στην καθημερινότητά σου λίγη γυμναστική ή έστω λίγο περπάτημα και θα δεις τη διαφορά.

2. Να συγχωρείς

Η συγχώρεση και το να μην κρατάς κακίες σε ανθρώπους σε βοηθάει να παραμένεις ήρεμη και γαλήνια, εξασφαλίζοντας υγεία για τον οργανισμό σου.

3. Έλεγξε τις μερίδες σου

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι η ποσότητα του φαγητού που τρως. Μην είσαι των άκρων. Μια μέση λύση είναι η ιδανική για να έχεις καλή υγεία.

4. Κάνε προληπτικές εξετάσεις

Έχεις ακούσει που λένε ότι η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη; Ισχύει 100% και σύμφωνα με τους γιατρούς οι εξετάσεις σε τακτά διαστήματα, είναι πιθανό να σου εξασφαλίσουν έγκαιρη διάγνωση σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις κάτι σοβαρό.

5. Κοιμήσου αρκετά

Ο σωστός ποσοτικά ύπνος είναι μια από τις εγγυήσεις για υγιείς ανθρώπους. Φυσικά, στην εξίσωση μπαίνει και ο ήρεμος ύπνος.

6. Δοκίμασε κάτι καινούριο

Κάνε όσο το δυνατό πιο συχνά αλλαγές στην καθημερινότητά σου. Άλλαξε χόμπι ή ξεκίνα να κάνεις νέα πράγματα. Οι ειδικοί λένεότι η εναλλαγή ασχολιών σε κάνει υγιή, σωματικά και πνευματικά.

7. Δύναμη και ευλυγισία

Προσάρμοσε έτσι το πρόγραμμά γυμναστικής σου, ώστε να έχεις και ασκήσεις δύναμης, αλλά και ευλυγισίας. Ο συνδυασμός τους κάνει καλό στον οργανισμό και κατ’ επέκταση στην υγεία σου.

Δ.Μ.

Με πληροφορίες από www.mayoclinic.org

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αυτό είναι το… μυστικό για καλή υγεία και μετά τα 60!

Πόσο σεξ πρέπει να κάνεις για καλή υγεία και μακροζωϊα;

Ο δεκάλογος της υγιεινής διατροφής: πολύτιμες συστάσεις για καλή υγεία

Το διαχρονικό μυστικό για καλή υγεία

6 απλές καθημερινές συνήθειες για να βελτιώσεις δραστικά την υγεία σου

10 καθημερινές συνήθειες που τονώνουν το ανοσοποιητικό σου

 

 

 

Σχετικά άρθρα