Κοτόπουλο με φασολάκια και αρακά

<p style="text-align: justify;">Καθημερινό, απλό, πεντανόστιμο σπιτικό φαγητό. Γίνεται γρήγορα και τρώγεται ακόμα γρηγορότερα</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>
<p>1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες</p>
</li>
<li>
<p>γύρω στο 1½ κιλό</p>
</li>
<li>
<p>1/2 φλ. ελαιόλαδο</p>
</li>
<li>
<p>250 γραμ. αρακάς</p>
</li>
<li>
<p>1 κιλό φασολάκια</p>
</li>
<li>
<p>1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</p>
</li>
<li>
<p>2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες</p>
</li>
<li>
<p>5-6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες</p>
</li>
<li>
<p>1 κ.γλ. ζάχαρη</p>
</li>
<li>
<p>1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος</p>
</li>
<li>
<p>αλάτι</p>
</li>
<li>
<p>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p style="text-align: justify;">Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο με φασολάκια και αρακά, ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κοτόπουλο σε 6 κομμάτια.</p>
<p style="text-align: justify;">Στο ελαιόλαδο που έχουμε ρίξει σε μία φαρδιά κατσαρόλα, ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τη ζάχαρη.</p>
<p style="text-align: justify;">Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά να μαλακώσει. Εάν οι ντομάτες δεν έχουν πολλά υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να βράσει το κοτόπουλο.</p>
<p style="text-align: justify;">Καθαρίζουμε τα φασολάκια, εάν έχουν ίνες τις αφαιρούμε και αν είναι μακριά τα κόβουμε στη μέση.</p>
<p style="text-align: justify;">Αφού βράσει το κοτόπουλο για 50 λεπτά και είναι μισοέτοιμο, τότε προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά ακόμα. Προς το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.</p>
<p style="text-align: justify;"><em>Πηγή: argiro.gr</em></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα