Μαριναρισμένη σαλάτα

<p style="text-align: justify;">Η σαλάτα σηκώνει μαρινάρισµα και είναι πιο νόστιμη μετά από μερικές ώρες στο ψυγείο. Ταιριάζει τέλεια µε ψητό χοιρινό, ψητά πουλερικά και γενικά µε όλα τα κρεατικά.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Υλικά συνταγής</strong></p>
<p style="text-align: justify;">1 κιλό λάχανο</p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>
<p>2 μήλα (1 πράσινο μήλο και 1 μήλο Πηλίου κόκκινο)</p>
</li>
<li>
<p>1 κ.σ. αλάτι</p>
</li>
<li>
<p>1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες</p>
</li>
<li>
<p>1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο</p>
</li>
<li>
<p>1/4 φλ. τσαγιού ξίδι</p>
</li>
<li>
<p>1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη</p>
</li>
<li>
<p>1 κ.σ. μουστάρδα</p>
</li>
<li>
<p>1/2 κ.γλ. μπούκοβο</p>
</li>
<li>
<p>1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένο καρύδι</p>
</li>
<li>
<p>1 φλ. τσαγιού ρόδι</p>
</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p style="text-align: justify;">Ψιλοκόβουμετο λάχανο, το αλατίζουμε και το πιέζουμε ελαφρά να αφήσει τα υγρά του. Βάζουμε το λάχανο στη σαλατιέρα. Πλένουμε τα μήλα (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και αφαιρούμε την καρδιά και τα κοτσάνια τους. Τα κόβουμε σαν σπιρτόξυλα. Τα προσθέτουμε στο λάχανο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρύδια και τα ρόδια. Χτυπάμε στο μπλέντερ ελαιόλαδο, ξίδι, ζάχαρη, μουστάρδα, μπούκοβο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.  </p>
<p style="text-align: justify;"><em>Πηγή: argiro.gr</em></p>

Σχετικά άρθρα