Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Τι παθαίνει το στήθος σου στην εγκυμοσύνη;
Τι παθαίνει το στήθος σου στην εγκυμοσύνη;  thumbnail

Τι παθαίνει το στήθος σου στην εγκυμοσύνη;

Από τις πιο όμορφες περιόδους στη ζωή μιας γυνάίκας είναι αναμφίβολα και αυτή της εγκυμοσύνης. Στη διάρκειά της παρατηρούνται αλλαγές στο σώμα και φυσικά στο στήθος. Διάβασε ποιες ειναι αυτές, ώστε εάν δεν σου έχει… συμβεί ακόμα, να είσαι προετοιμασμένη για το τι θα αντιμετωπίσεις.


1. Το στήθος μεγαλώνει


Αυτό μάλλον ήδη το γνωρίζεις. Οι ειδικοί λένε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το στήθος μπορεί να μεγαλώσει δύο με τρείς φορές, εμώ μπορεί να συνεχίσει κατά τη διάρκεια του θηλασμού, φτάνοντας τις 4 με 5 φορές. Οπότε, μην βιαστείς να πάρεις αμέσως μεγαλύτερο νούμερο σουτιέν με το που θα δεις τις πρώτες αλλαγές.


2. Γίνεται πιο βαρύ


Λόγω της αύξησης σε μέγεθος, το στήθος σου βαραίνει περισσότερο. Το καλό νέο είναι ότι ευθύνεται σε μικρό πσοσοτό για την προσθήκη παραπανίσιων κιλών κατά τη διαρκεια της εγκυμοσύνης.


3. Γίνεται πιο ευαίσθητο


Θα παρατηρήσεις από τον 3-4 μήνα και έπειτα ότι το στήθος σου θα αποκτήσει ιδιαίτερη ευαισθησία, οπότε πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική.


4. Οι θηλές σου μεγαλώνουν και σκουραίνουν


Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό σου έχουν ως αποτέλεσμα (και) την αλλαγή στο χρώμα των θηλών σου προς το πιο σκούρο, αλλά και την αύξηση στη διάμετρο της περιοχής. Πρόκειται για αλλαγές που θα παρατηρήσεις στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.


Δ.Μ.


Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X