ΗΠΑ: Σημαντική αύξηση των ξένων επισκεπτών το 2012

Ικανοποίηση επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον αριθμό των ξένων τουριστών του περασμένου έτους, παρά την απότομη μείωση του αριθμού των Ευρωπαίων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών αυξήθηκε κατά 4,3% στα 67 εκατομμύρια ανθρώπους και το σύνολο των εξόδων τους, αυξήθηκε κατά 10% φτάνοντας στα 168.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ευρωπαϊκές χώρες είναι οι μόνες που καταγράφουν μια μείωση στην ποσόστωσή τους, η οποία έφτασε αναλογικά στο 1,9% για τους Βρετανούς στο 3,2% για τους Γάλλους στο 6,8% για τους Ιταλούς και στο 13,3% για τους Ισπανούς.

Σε γενικές γραμμές, η πλειοψηφία των ξένων τουριστών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν από τις γειτονικές χώρες του Καναδά και του Μεξικού, σε μια αύξηση 6,4% στα 22,7 εκατ. για τους Καναδούς και 7,5% στις 14 5 εκατ. για τους Μεξικάνους.

Εντούτοις η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε για τους επισκέπτες από την Ασία (14% σε 3,7 εκατ. Ιάπωνες και 35,3% σε 1,5 εκατ. Κινέζοι) και τη Λατινική Αμερική (20% περίπου για τους πολίτες από την Κολομβία, την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα, και 19% για τους Βραζιλιάνους).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα