Κλινικά νεκρός ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

Κλινικά νεκρός θεωρείται ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. Ο 37χρονος κανοίστας, έπειτα από παρέμβαση -την τελευταία στιγμή- της ελληνικής πρεσβείας στην Πολωνία κέρδισε μία ακόμη ημέρα και δεν αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα υποστήριξης, όπως είχε αποφασίσει σε συμβούλιο των γιατρών στο νοσοκομείο του Μπίντγκος.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κάνοε καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, είχε ενημερώσει λανθασμένα τα ελληνικά ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένου του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα υποστήριξης, όπως προβλέπει η νομοθεσία στην Πολωνία.

Ο κ. Νικολόπουλος απολογήθηκε για τη λανθασμένη πληροφορία που διοχέτευσε, δηλώνοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Ο Πολωνός ομοσπονδιακός προπονητής μας, Ζντίσλαβ Ζούμπσκι, με ενημέρωσε πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πεθάνει. Τελικά, στη συνέχεια σε νέα επικοινωνία μού είπε πως ήταν μέσα στο συμβούλιο και πως οι γιατροί είχαν λάβει την απόφαση να τον αποσυνδέσουν σε 5 λεπτά. Παρενέβη, όμως, εντός αυτού του μικρού χρονικού διαστήματος η πρεσβεία μας και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να κερδίσουν προθεσμία μίας ημέρας. Από το υπουργείο Αθλητισμού φεύγει τώρα και πάει κάποιος γιατρός εκεί για να συνδράμει στην Πολωνία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αφού η νομοθεσία της Πολωνίας προβλέπει άμεση αποσύνδεση από τα μηχανήματα από τη στιγμή που ένας άνθρωπος διαγνωσθεί κλινικά νεκρός. Ζητώ συγγνώμη και από εσάς και από την οικογένειά του γι’ αυτό το τεράστιο λάθος

Σχετικά άρθρα