Σαρδέλα Ψητή

<p style="text-align: justify;"><span>Η συνταγή για σαρδέλα ψητή είναι πολύ απλή και το μόνο μυστικό είναι στο χρόνο ψησίματος της σαρδέλας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα της συνταγής και θα απολαύσετε την πιο λαχταριστή ψητή σαρδέλα στο σπίτι!</span><br /><br /><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong><span> 20 λεπτά</span><br /><strong>Μερίδες:</strong><span> 4</span><br /><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>1 κιλό φρέσκια σαρδέλα</span><br /><span>2 κ.γ. χοντρό αλάτι</span><br /><span>1 κ.γ. ρίγανη</span><br /><span>1/4 κ.γ. πιπέρι</span><br /><span>λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></span><br /><br /><span>Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα λέπτια, τα κεφάλια και τα εντεράκια στη κοιλιά τους και τις πλένουμε με άφθονο κρύο νερό. Μπορούμε βέβαια να ζητήσουμε από τον ιχθυοπώλη μας να μας την καθαρίσει και να την πάρουμε έτοιμη τη σαρδέλα για ψήσιμο. Κρατάμε το κεντρικό κόκκαλο μόνο που είναι λίγο πιο χρονοβόρο για να βγει και θα κρατήσει πιο ζουμερή τη Σαρδέλα Ψητή.</span><br /><br /><span>Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με τη ρίγανη και το πιπέρι.</span><br /><br /><span>Ζεσταίνουμε σε δυνατή θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγάνι γκριλ με ραβδώσεις.</span><br /><br /><span>Τοποθετούμε λίγες σαρδέλες μέχρι να γεμίσει η επιφάνεια αλλά να μην είναι πολύ στριμωγμένες μεταξύ τους. Από πάνω ρίχνουμε λίγο από το μείγμα με τα μπαχαρικά.</span><br /><br /><span>Μετά από 2-3 λεπτά, ανάλογα με την ένταση της εστίας, γυρνάμε τις σαρδέλες γιατί δεν θέλουν πολύ χρόνο και θέλει προσοχή να μην στεγνώσουν. Αντίστοιχα ψήνουμε τις σαρδέλες για άλλα 2-3 λεπτά από την άλλη πλευρά, ρίχνουμε πάλι λίγο αλάτι και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. Αρκεί μόνο να πάρουν λίγο χρώμα απέξω και οι ψητές σαρδέλες είναι έτοιμες και ζουμερές!</span><br /><br /><span>Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες σαρδέλες.</span><br /><br /><span>Σερβίρουμε τη Σαρδέλα Ψητή με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, χυμό λεμονιού και την απολαμβάνουμε ζεστή με καλή παρέα!</span></p>
<p style="text-align: justify;">Πηγή και φωτογραφία: alwayshungry.gr</p>

Σχετικά άρθρα