Κανελόνια με κιμά και κρέμα

Μία πεντανόστιμη συνταγή για κανελόνια με κιμά. Ισως όχι τόσο απλή στην παρασκευή της, αλλά σίγουρα θα καταπλήξει αυτούς που θα τη γευτούν!

Υλικά Συνταγής

  • 24 κανελόνια
  • 2 φλ. απλή σάλτσα ντομάτας

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος δύο φορές περασμένος
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τριμμένη ντομάτα
  • 1/2 ξύλο κανέλας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ¼ φλ. κονιάκ
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο ζεστό γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 7΄-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά. Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20΄.

Αφήνουμε να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα.

Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε για 1΄ το αλεύρι. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό γάλα ανακατεύοντας με σύρμα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα στο ταψί. Γεμίζουμε με κουτάλι τα κανελόνια και τ’ ακουμπάμε στην κρέμα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια και τέλος με την κρέμα. Ψήνουμε στους 180°C για 25΄ σκεπασμένα. Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει η κρέμα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κανελόνια μελιτζάνας με σπανάκι και βασιλικό

Κανελόνια με 3 τυριά

Πεντανόστιμα κανελόνια με κοτόπουλο

Σχετικά άρθρα