Γιατί κινδυνεύεις από τις χρόνιες φλεγμονές;  thumbnail
Διάβασε εδώ 5 βασικά συμπτώματα, τα οποία οφείλονται σε χρόνιες φλεγμονές που μπορεί να σε ταλαιπωρούν...

Γιατί κινδυνεύεις από τις χρόνιες φλεγμονές;

Οι χρόνιες φλεγμονές έχουν συνδεθεί από τους ειδικούς με διάφορες παθήσεις και συμπτώματα. Από προώρη εμμηνόπαυση μέχρι και διαβήτη, οι χρόνιες φλεγμονές εάν δεν εντοπιστούν και θεραπευτούν μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά θεματα στον οργανισμό σου.


Ποια είναι όμως τα 5 πιο συνηθισμένα προβλήματα που συνδέονται με τις χρόνιες φλεγμονές;


1. Έντονη ακμή


Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι πάσχοντες από κάποια χρόνια φλεγμονή, εκδήλωναν και έντονη ακμή. Οι ειδικοί τονίζουν ότι για να εμφανιστεί κάτι στο δέρμα μας, που είναι το μεγαλύτερο όργανό μας, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο… βαθύτερο πρόβλημα.


2. Έντονες κράμπεςΜια έρευνα του 2016 έδειξε ότι γυναίκες που έχουν χρόνιες φλεγμονές εκδηλώνουν πιο νωρίς και πιο έντονα τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, και κυρίως κράμπες στην κοιλιακή χώρα. Εάν, πάντως θέλεις να μειώσεις την ένταση των συμπτωμάτων αυτών, οι ειδικοί προτείνουν να κάνεις κάποια βασικά πράγματα, όπως το να κόψεις ή να ελαττώσεις το τσιγάρο, να αποφεύγεις τροφές με ζάχαρη, αλλά και τα λιπαρά.


3. Δυσκοιλιότητα


Εάν δυσκολεύεσαι να πας τουαλέτα, τότε δοκίμασε αρχικά μια διατροφή με περισσότερες φυτικές ίνες. Εάν το πρόβλημα παραμένει, μίλα με τον γιατρό σου, γιατί είναι πιθανό κάποια φλεγμονή που σε ταλαιπωρεί να σου προκαλεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.


4. Βάζεις κιλά


Οι έντονες φλεγμονές στον οργανισμό είναι πιθανό να οδηγήσουν στη συσσώρευση λίπους και κατ’ επέκταση περιττών κιλών στο σώμα σου. Σίγουρα, μια πιο υγιεινή διατροφή μπορεί να έχει αποτέλεσμα, όμως πρέπει να ελέγξεις και τον παράγοντα του χρόνιου άγχους.


5. Ευαίσθητα δόντιαΧρόνιες φλεγμονές είνα πολύ πιθανό να κάνουν τα δόντια και τα ούλα σου ιδιαίτερα ευαίσθητα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις είναι πιθανό να παρατηρήσεις, εκτός από την ευαισθησία και αλλοιώσεις στα ούλα, όπως στο χρώμα, την υφή, αλλά το φαινόμενο του να ματώνουν εύκολα.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.oprah.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X