Νιώθω ότι πρέπει να χωρίσουμε γιατί φέτος θα είναι δύσκολο να βλεπόμαστε συχνά λόγω Πανελληνίων thumbnail

Η Ματίνα, 17 ετών, αναγνώστρια του boro.gr,

Πιστεύω ότι εκείνος δεν έχει τόσο πολύ την ανάγκη να με βλέπει όσο εγώ θέλω!

Νιώθω ότι πρέπει να χωρίσουμε γιατί φέτος θα είναι δύσκολο να βλεπόμαστε συχνά λόγω Πανελληνίων

Γεια σας. Είμαι 17 ετών και έχω ένα θέμα με τη σχέση μου. Έχουμε σχέση σχεδόν ενάμιση χρόνο αλλά νιώθω ότι πρέπει να χωρίσουμε γιατί πλέον δεν πάει άλλο. Και αυτό επειδή φέτος δίνουμε και οι δύο Πανελλαδικές εξετάσεις και είναι πολύ δύσκολο να κρατάμε συχνή επαφή. Έτσι έχουμε απομακρυνθεί πολύ και παράλληλα νιώθω ότι δεν έχει και τόσο την ανάγκη να με δει σε αντίθεση με μένα. Θα ήθελα να μου προτείνετε μία λύση για το πώς να το χειριστώ.


Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Χρύσα Φερίδου


Αγαπητή αναγνώστρια,


Γράφεις ότι το θέμα που σε προβληματίζει είναι η σχέση σου. Αντιμετωπίζετε κάποιες δυσκολίες το τελευταίο διάστημα και πιστεύεις ότι πρέπει να χωρίσετε. Η σκέψη αυτή φαίνεται περισσότερο να υποδηλώνει έναν φόβο παρά μια επιθυμία σου. Καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα επειδή υποθέτεις ότι ο φίλος σου δεν επιθυμεί να σε βλέπει όσο εσύ. Αυτό είναι μια υπόθεση που κάνεις. Έχεις σκεφτεί πιθανούς άλλους λόγους που μπορεί να έχουν επηρεάσει την επικοινωνία σας;


Αναφέρεις ότι δίνετε και οι δύο πανελλήνιες εξετάσεις και έχετε προφανώς ένα αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα. Πιθανόν το γεγονός αυτό να σας προκαλεί άγχος. Κάθε άνθρωπος μπορεί να λειτουργεί διαφορετικά όταν έχει να αντιμετωπίσει καταστάσεις που προκαλούν άγχος και στρες. Για εσένα ίσως είναι βοηθητικό να έχετε συχνή επικοινωνία ενώ εκείνον να τον αποσπά από την προσπάθεια που κάνει και να τον αποσυντονίζει. Είναι και αυτό ένα πιθανό ενδεχόμενο που θα μπορούσες να λάβεις υπόψη σου.


Παρ' όλα αυτά, αντί να κάνεις υποθέσεις, θα πρότεινα να μιλήσεις μαζί του για τις σκέψεις σου και τους προβληματισμούς σου καθώς και για την ανάγκη σου να επικοινωνείτε συχνότερα. Παράλληλα, θα μπορούσες να ρωτήσεις και εκείνον αν υπάρχουν θέματα που τον προβληματίζουν αυτό το διάστημα και να συζητήσετε τρόπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να είστε και οι δύο ικανοποιημένοι.


Χρύσα Φερίδου, Msc


Ψυχολόγος


Email: c.feridou@gmail.com


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X