Έχω ανεξέλεγκτο άγχος. Πού να απευθυνθώ; thumbnail

Ο 34χρονος αναγνώστης του boro.gr, Μάριος

Έχω υπερβολικά ανεξέλεγκτο άγχος και δεν μπορώ να το διαχειριστώ με αποτέλεσμα να έχω προβλήματα και στη σωματική μου υγεία.

Έχω ανεξέλεγκτο άγχος. Πού να απευθυνθώ;

Έχω υπερβολικά ανεξέλεγκτο άγχος και δεν μπορώ να το διαχειριστώ με αποτέλεσμα να έχω προβλήματα και στη σωματική μου υγεία. Δεν ξέρω τι να κάνω. Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο να επικοινωνήσω;


Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Αγαπητέ αναγνώστη, μέσα από αυτά που έχετε γράψει δεν μπορώ να σας βοηθήσω με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο εφόσον το ζήτημα σας είναι γενικότερο και χρειάζεται διερεύνηση ως προς το πού μπορεί να οφείλετε το άγχος σας ή πώς μπορεί να πυροδοτείτε. Αν τώρα έχετε ένα γενικότερο άγχος το οποίο φαίνεται να σας δυσκολεύει στην καθημερινότητά σας, υπάρχουν πολλοί ειδικοί στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε.


Καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως το άγχος δεν έχει μόνο αρνητική πλευρά αντιθέτως μπορεί να φανεί χρήσιμο και παραγωγικό αν μπορείτε να το διαχειριστείτε σωστά. Δηλαδή είναι ένας μηχανισμός που χρησιμοποιεί ο εαυτός μας ώστε να μπει σε διαδικασία εγρήγορσης όταν χρειαστεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να μας καταβάλλει σωματικά και ψυχικά.


Είναι πολύ σημαντικό ότι το αναγνωρίζετε κι έχετε μπει σε διαδικασία αναζήτησης για το πώς να ανταπεξέλθετε σε αυτό. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να βοηθήσετε τον εαυτό σας εφόσον το ζητάτε, να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ώστε να ανακουφιστείτε από αυτό που βιώνεται, να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματα σας, να συζητήσετε για το άγχος και τα σωματικά σας ζητήματα.


Με εκτίμηση


Ανδριανάκη Γωγώ


Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια


Τηλ: 6943072669


Mail: gogo_andrianaki@gmail.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X