Τι συμβαίνει στον κόλπο σου;  thumbnail
Διάβασε ποιές είναι οι 5 ενδείξεις που σημαίνουν ότι κάτι δεν πάει και τόσο καλά με τον κόλπο σου.

Τι συμβαίνει στον κόλπο σου;

Όσο προσκεκτική και σχολαστική κι αν είσαι αναφορικά με τον κόλπο σου και τα όποια θέματά του, υπάρχουν 5 σημάδια – ενδείξεις που «μαρτυρούν» ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά στη συγκεκριμένη περιοχή σου.


1. Ενα τρυφερο εξόγκωμα στο άνοιγμά του


Πολύ πιθανό να πρόκειται για κύστη του Μπαρτολίν ή βαρθολινίτιδα. Το χαρακτηριστικό είναι η απαλή υφή της και ο πόνος εάν το αγγίξεις. Εάν λάβεις την κατάλληλη αγωγή σύντομα είναι ακίνδυνη.


2. Σπυράκια στο χρώμα του δέρματος


Ίσως πρόκειται για συρίγγωμα. Στην περίπτωση αυτή, αιτία είναι ο ιδρώτας που μπορεί να μην αποβάλλεται επαρκώς από ορισμένα σημεία. Μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα γύρω από τον κόλπο σου.


3. Τρίχες που δεν φεύγουν


Εάν παρατηρείς κάποιες τρίχες που δεν φεύγουν, ακόμα και μετά την μέθοδο αποτρίχωσης που εφαρμόζεις, τότε πρόκειται για τρίχα που έχει γυρίσει προς τα μέσα, προκαλώντας τη λεγόμενη «θυλακίτιδα». Καλό θα είναι να επισκεφθείς κάποιον δερματολόγο.


4. Φουσκάλες με πύον


Μπορεί να ακούγεται και να φαίνεται τρομακτικό, αλλά δεν είναι. Κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για το αποτέλεσμα της μεθόδου αποτρίχωσης που εφαρμόζεις, συνήθως από το κερί ή το ξυραφάκι. Προσοχή, όμως: Μην προσπαθήσεις να σπάσεις τις φουσκαλίτσες μόνη σου με τα χέρια σου, καθώς είναι πολύ πιθανό να κάνεις τη μόλυνση χειρότερη. Και εδώ, ένας δερματολόγος μπορεί να σε βοηθήσει.


5. «Μπαλώματα» στο δέρμα


Εάν παρατηρήσεις εναλλαγές στο χρώμα στο δέρμα του κόλπου σου, πρόκειται για τη δημιουργία νέας κρεατοελιάς, που αρχικά είναι ακίνδυνη. Παρόλα αυτά, οφείλεις να την παρακολουθείς και αν παρατηρήσεις κάποια αλλαγή στο σχήμα ή το χρώμα της, καλό θα είναι άμεσα να επισκεφθείς έναν δερματολόγο.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X