Η φίλη μου χώρισε και είναι απαρηγόρητη. Πώς να τη βοηθήσω;  thumbnail

Η Εβελίνα, 18 ετών, αναγνώστρια του boro.gr,

Δεν θέλει να τα φτιάξει με κάποιον για τον όποιο δεν έχει αισθήματα και από ό,τι φαίνεται δεν τον έχει ξεπεράσει αυτόν με τον όποιο ήταν μαζί τόσο καιρό.

Η φίλη μου χώρισε και είναι απαρηγόρητη. Πώς να τη βοηθήσω;

Γεια. Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά που θα σας αναφέρω δεν αφορούν εμένα αλλά μια 14χρονη γνωστή μου η οποία δεν μπορεί να μοιραστεί το πρόβλημα της από μόνη της επειδή είναι ανήλικη. Η 14χρονη αυτή κοπέλα τα είχε με ένα αγόρι κάπου στα 23. Παρόλο που αυτού νου του είχαν χτυπήσει οι ορμόνες στο κεφάλι για τα καλά δεν θα την ανάγκαζε να κάνει κάτι που η ιδία δεν ήθελε Ίσως αυτός να ήθελε κάτι παραπάνω από εκείνη δεν ξέρω αλλά άδω και πολλούς μήνες σχεδόν έναν χρόνο αυτοί οι δυο όποτε βρισκόντουσαν, φιλιόντουσαν και μιλούσαν μαζί αλλά το κρατούσαν κρυφό από τους κοινούς γνωστούς επιλογή του ίδιου. Αυτοί οι δυο είχαν μια έλξη και η μικρή επειδή ήταν και σε μια άπειρη ηλικία πρώτη φορά βίωσε μια τρυφερότητα και ένα ενδιαφέρον από αγόρι και πόσο μάλλον από ένα μεγαλύτερο κι έτσι τον ερωτεύτηκε. Τώρα πρόσφατα όμως πρόεκυψε το γεγονός πως αυτός θα φύγει από την πόλη κι αυτή θα τον χάσει και έτσι αποφάσισαν να βάλουν τέλος αυτό που είχαν μεταξύ τους.


Ενώ στο σχολείο της κοπέλας τώρα υπάρχουν αγόρια που δείχνουν ενδιαφέρον, η κοπέλα αυτή τους βλέπει όλους φιλικά. Δεν θέλει να τα φτιάξει με κάποιον για τον όποιο δεν έχει αισθήματα και από ό,τι φαίνεται δεν τον έχει ξεπεράσει αυτόν με τον όποιο ήταν μαζί τόσο καιρό. Αγόρια στην ζωή της ως τώρα δεν έχει γνωρίσει καινούρια. Δεν θέλει να κάνει κάτι προχωρημένο, απλά θέλει να ξεπεράσει αυτό το αγόρι και να συνεχίσει την σχολική της χρόνιά ομαλά μαζί με τις παρέες της και να συγκεντρωθεί στο διάβασμα. Τι προτείνετε πως πρέπει να κάνει;


Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:


Πρέπει να έχετε πολύ δυνατή φιλία με την κοπέλα για να γνωρίζετε όλα αυτά τα πράγματα γι'αυτήν. Είναι ήδη πολύ παρηγορητικό ότι έχει μια φίλη μεγαλύτερη να την ακούσει. Μου φαίνεται πως είναι μια μεγάλη παρηγοριά η φιλία σας και το ότι μιλάτε για τόσο προσωπικά πράγματα. Μετά από έναν αποχωρισμό σαν αυτόν που περιγράφετε μια καλή φιλία μου ακούγεται λυτρωτική.[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X