5 λόγοι που η περίοδος σου είναι πιο έντονη thumbnail
Εάν παρατήρησες ξαφνικά ότι κατά την περίοδο σου χάνεις περισσότερο αίμα και γενικότερα τα συμπτώματα είναι πιο έντονα, διάβασε που μπορεί να οφείλεται αυτό.

5 λόγοι που η περίοδος σου είναι πιο έντονη

Σε περίπτωση που ξαφνικά η περίοδός σου άλλαξε αναφορικά με την ροή του άιματός σου, αλλά και τα υπόλοιπα συμπτώματα, υπάρχουν 5 πιθανοί λόγοι στους οποίους αυτό μπορεί να οφείλεται.


1. Άλλαξες αντισυλληπτικά


Οι ειδικοί τονίζουν ότι μια τέτοια αλλαγή, ειδικά αν έχεις ξεκινήσεις να παίρνεις κάποιο αντισυλληπτικό που δεν περιέχει ορμόνες, είναι λογικό να σου προκαλέσει εντονότερη ροή αίματος.


2. Μπαίνεις στην προ-κλιμακτήριο


Μπορεί να θεωρείς ότι είσαι ακόμα νέα για να μπεις σε αυτή τη φάση της ζωής σου, όμως οι ειδικοί τονίζουν ότι ακόμα και στα 30, μπορεί να αρχίσει η προ-κλιμακτήριος στη γυναίκα.


3. Έχεις κάποια ανωμαλία στο αίμα


Η έντονη ροή αίματος κατά την περίοδο, μπορεί να αποτελεί και ένδειξη ότι υπάρχει κάποια αιματολογική ανωμαλία στον οργανισμό σου.


4. Έχεις ινομυώματα μήτρας


Πρόκειται για ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο, που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες. Βασικό σύμπτωμα στα ινομυώματα της μήτρας είναι η έντονη ροή αίματος κατά τη διάρκεια της περιόδου σου.


5. Έχεις πολυκυστικές ωοθήκες


Και σε αυτή την περίπτωση, η ροή του αίματος είναι έντονη, καθώς και η διάρκεια της περιόδου σου είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το κανονικό.


Όπως και να έχει, σεκάθε περίπτωση θα πρέπει να επισκεφθείς τον γιατρό σου, προκειμένου να σιγουρευτείς για το τι ακριβώς σου συμβαίνει.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X