Ύπνος: Γιατί πρέπει να κοιμάσαι από τα αριστερά! thumbnail
Διάβασε 6 λόγους για τους οποίους θα πρέπει πάντα να κοιμάσαι από την αριστερή πλευρά σου.

Ύπνος: Γιατί πρέπει να κοιμάσαι από τα αριστερά!

Οι ειδικοί συστήνουν πάντα να κοιμάσαι από την αριστερή πλευρά του σώματός σου. Δες παρακάτω τους 6 λόγους για τους οποίους υποστηρίζουν ότι πρέπει να το κανεις.


1. Κάνει καλό στην καρδιά


Με το να κοιμάσαι στα αριστερά σου, βελτιώνεις την κυκλοφορία του αίματος προς την καρδιά και έτσι… ξεκουράζεται για περίπου 8 ώρες. Παράλληλα, οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτό θα πρέπει να το εφαρμόζουν και οι έγκυες γυναίκες.


2. Μειώνει τις καούρες


Σχετικές έρευνες έχουν δείξει πως όταν κοιμάσαι στα αριστερά σου, τα υγρά του στομαχιού σου παραμένουν στη θέση τους, καθώς το στομάχι είναι χαμηλά προς το στρώμα. Αυτό, αντίθετα, δεν συμβαίνει σε περίπτωση που κοιμάσαι στην δεξιά σου πλευρά, όπου και παρατηρείται η λεγόμενη γαστροφαγική παλινδρόμηση.


3. Βοηθάει στην πέψη


Αποδεδειγμένα, η διαδικασία της πέψης γίνεται (και) κατά τη διάρκεια του ύπνου. Εάν κοιμάσαι στην αριστερή σου πλευρά, τότε είναι πολύ πιο εύκολο η τροφή να κατευθυνθεί από το παχύ έντερο προς τα κάτω, ώστε με το πρωινό ξύπνημα να έχεις και ομαλές εντερικές κινήσεις. Παράλληλα, το πάγκρεας και το στομάχι είναι στην αριστερή πλευρά, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να μην γίνεται με διακοπές.


4. Ανακουφίζει από τους πόνους στη μέση


Όταν κοιμάσαι από τη δεξιά σου πλευρά, ασκείται μεγαλύτερη πίεση στη σπονδυλική σου στήλη με αποτέλεσμα να νιώθεις πόνους τόσο στην πλάτη όσο και τη μέση σου. Αντίθετα, ο ύπνος στην αριστερή σου πλευρά ανακουφίζει την σπονδυλική σου στήλη και έτσι νιώθεις πολύ καλύτερα, όταν ξυπνάς.


5. Καλό για τις εγκύους


Από έρευνες που έχουν γίνει, αποδείχθηκε ότι και για τις εγκύους είναι πολύ ευεργετικός ο ύπνος από την αριστερή πλευρά, συνολικά για την καλή τους κατάσταση. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται το κυκλοφορικό τους, ανακουφίζεται η πλάτη τους, καθώς και γενικότερα τα όργανά τους, που μπορεί να πιέζονται από το έμβρυο.


6. Ωφελεί τους λεμφανέδες σου


Οι ειδικοί τονίζουν ότι το να κοιμάσαι από την αριστερή σου πλευρά, ωφελεί και την λειτουργία των λεμφαδένων σου, καθώς αυτή θεωρείται η βασική τους πλευρά. Παράλληλα, ο ύπνος από την αριστερή σου πλευρά κάνει καλό και στη λειτουργία του εγκεφάλου.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.fithog.com


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X