Φτιάξτε ριζότο µε µανιτάρια  thumbnail
Μη ξεχάσετε το απαραίτητο σοτάρισμα!

Φτιάξτε ριζότο µε µανιτάρια

Υλικά


300γρ. ρύζι Arborio


½ κρεµµύδι


1 λίτρο ζωµό κότας


50γρ. βούτυρο


100γρ. λευκό κρασί


100γρ. µανιτάρια λευκά, ψιλοκοµµένα


3 κ.σ. τριµµένη παρµεζάνα


100γρ. µανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκοµµένα


100γρ. µανιτάρια shitake


3 κ.σ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο


Εκτέλεση


Σε µια µεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεµµύδι και το ρύζι µε το βούτυρο για 3 – 4 λεπτά. Το σοτάρισµα είναι απαραίτητη διαδικασία καθώς βοηθάει τον κόκκο να απορροφήσει την υγρασία των υλικών, χωρίς όµως να διαλυθεί και συντελεί στο να γίνει το ριζότο κρεµώδες αλλά και al dente, ταυτόχρονα.


Μετά από 1 – 2 λεπτά ρίχνετε το κρασί και περιµένετε να εξατµισθεί. Αρχίζετε να προσθέτετε το ζωµό µε την κουτάλα της σούπας, µία τη φορά, και συνεχίζετε µόνο αφού έχει απορροφηθεί η προηγούµενη. Εν τω µεταξύ, ανακατεύετε το ριζότο τακτικά.


Προσθέτετε τα µανιτάρια λίγο µετά την τελευταία κουταλιά ζωµού. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε την παρµεζάνα και το επιπλέον βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Τέλος, πασπαλίζετε µε το µαϊντανό.


Πηγή: xrysessyntages.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X