Γυναικείος κόλπος: 4 tips για σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής  thumbnail
Διάβασε παρακάτω τι πρέπει να προσέχεις, όταν καθαρίζεις τον κόλπο σου και πώς να το κάνεις σωστά.

Γυναικείος κόλπος: 4 tips για σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής

Αναμφίβολα, ο κόλπος είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή του γυναικείου σώματος, που απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και σχολαστικό καθαρισμό για την αποφυγή τυχόν μολύνσεων ή άλλων σχετικών προβλημάτων.


Δες εδώ μερικές συμβουλές για τον καθαρίσεις όσο το δυνατό καλύτερα.


1. Επικεντρώσου στη γύρω περιοχή


Οι ειδικοί τονίζουν ότι μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή απαιτεί το εξωτερικό μέρος του κόλπου σου, παρά το εσωτερικό. «Ο κόλπος έχει τους μηχανισμούς για να αποβάλλει τυχόν βlαβερούς οργανισμούς και μικρόβια, που μπορεί να βρισκονται στο εσωτερικό του», υποστηρίζουν.


2. Δεν χρειάζεσαι ειδικό σαπούνι


Τα επιπεδα του pH στον κόλπο σου είναι περίπου 2,5 με 3 λένε οι ειδικοί. Τα σαπούνια για κολπικές πλύσεις έχουν pH που φτάνει και το 8, οπότε και σου προκαλούν διάφορους ερεθισμούς στην συγκεκριμένη περιοχή. Ιδανικά, σου προτείνουν τη χρήση ενός άοσμου σαπουνιού.


3. Μια φορά τη μέρα είναι αρκετή


Δεν χρειάζεται ούτε να παραμελείς, ούτε να το παρακάνεις με το θέμα της καθαριότητας του κόλπου. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μια φορά τη μέρα είναι αρκετή για να καθαριστεί σωστά και επαρκως ο κόλπος σου. Αντί για σφουγγάρι, που μπορεί να σου προκαλέσει κάποιον τραυματισμό στο συγκεκριμένο σημείο, καλό θα είναι να χρησιμοποιείς ένα καθαρό ύφασμα.


4. Μην χρησιμοποιείς το ντους


Προσπαθώντας να καθαρίσεις το συγκεκριμένο σημείο, χρησιμοποιώντας το «τηλέφωνο» του ντους πετυχαίνεις δύο πράγματα: Από τη μία να καθαρίσεις πλήρως τον κόλπο σου και από την άλλη να τον κάνεις ιδιαίτερα ευάλωτο σε πιθανές μολύνσεις. Και αυτό, γιατί στον κόλπο σου ζούνε και «καλά» βακτήρια που τον προστατεύουν, τα οποία όμως με τη συγκκεριμένη μεθοδο εξαφανίζονται.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X