Αντίθετη η ΠΟΣΔΕΠ στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Την απόλυτη αντίθεσή της στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης εξέφρασε η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών. Η ΠΟΣΔΕΠ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι οι Καθηγητές ΑΕΙ και οι Ερευνητές εκφράζουν την απόλυτη αντίθεσή τους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αυτόματη κατάργηση οργανισμών του δημοσίου, και ειδικότερα με την απόφαση διακοπής της λειτουργίας της ΕΡΤ.

“Η ΕΡΤ έχει μια μακρόχρονη και πολύ σημαντική παρουσία στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας, η οποία υπερβαίνει τα όρια ενός κοινού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Επιπλέον, είναι δεδομένη για μας η αναγκαιότητα ύπαρξης δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου.

Η ευθύνη για τα όποια προβλήματα αδιαφάνειας στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και την έλλειψη νόμιμης λειτουργίας και εποπτείας στο γενικότερο ραδιοτηλεοπτικό χώρο, βαρύνει όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή.

Αντί να προωθήσει τις απαραίτητες, ορθολογικές μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση με πρωτοφανή αυταρχισμό και αποφάσεις αμφίβολης νομιμότητας προχωρά στην καταστροφή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με πιθανή και απευκταία εξέλιξη την αντικατάστασή της από μία ακόμη πιο σφικτά δεμένη στις κυβερνητικές επιταγές κρατική τηλεόραση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με την ενεργό παρουσία τους στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 13/6/2013. Ζητάμε από τα κόμματα και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να φέρουν αμέσως στη Βουλή και να καταψηφίσουν την εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διασφαλίζοντας τη νομιμότητα και τους δημοκρατικούς κανόνες λειτουργίας του κράτους

Σχετικά άρθρα