Χωρίσαμε κι αυτός ούρλιαζε «Μας κατέστρεψες, σε μισώ, δεν θέλω να σε ξαναδώ». Τώρα προσπαθεί να με συναντήσει... thumbnail

Η 40χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Ρούλα

Καλησπέρα. Με τον πρώην σύντροφό μου έχουμε χωρίσει εδώ και δυο μήνες. Είχαμε έντονη σχέση 8 μήνες.

Χωρίσαμε κι αυτός ούρλιαζε «Μας κατέστρεψες, σε μισώ, δεν θέλω να σε ξαναδώ». Τώρα προσπαθεί να με συναντήσει…

Καλησπέρα. Με τον πρώην σύντροφό μου έχουμε χωρίσει εδώ και δυο μήνες. Είχαμε έντονη σχέση 8 μήνες, βεβαία τους τελευταίους 3 όχι. Υπήρχαν νευρά από μένα για ένα θέμα που δεν με κάλυπτε η απάντηση του. Άρχισα να απομακρύνομαι και να είμαι ευέξαπτη. Του ζήτησα να χωρίσουμε με SMS επειδή η πρώην σύζυγός του έλεγχε και ανακατευόταν στην σχέση μας. Είπα λογία, απείλησα, έβρισα κι εκείνος δεν θέλησε να προσπαθήσει για κάτι.


Δύο φόρες βρεθήκαμε αυτό το διάστημα. Η μία ήταν για να πάρω τα πράγματα μου και η άλλη επειδή ήθελε κι εκείνος να μιλήσω κι εγώ για τη σχέση μας. Την πρώτη φορά δεν τσακωθήκαμε όταν βρεθήκαμε, ενώ πριν βρεθούμε είχαμε καυγά. Τη δεύτερη φορά που με είδε ήρεμη και χαλαρή και δεν ήθελα να μιλήσω για το παρελθόν, ήταν νευρικός, μιλούσε συνεχεία για την τότε σχέση μας και συνεχώς αναφερόταν αν μου αρέσει που καθόμαστε σαν ξένοι. "Εγώ έλιωνα για σένα", μου λεγε "και τώρα αποφεύγω να σε κοιτάξω". Δεν του απαντούσα. Τελικά καταλήξαμε να φύγει εκείνος μόνος του και να ουρλιάζει μακριά μου: "Μας κατέστρεψες, σε μισώ".


Από εκείνη την μέρα έκοψα κάθε επαφή και εννοείται δεν με έχει ξαναπετύχει. Κάποια στιγμή μου έστειλε κάποια SMS που μου κάνει σκηνή ζήλιας γιατί μπαίνω στο Facebook κι ότι είμαι εξαρτημένη, και δεύτερη επίθεση γιατί είχα συνομιλία με τον κολλητό του. Κάτι σχόλια έκανα, όχι συνομιλία. Καταρχάς δε μίλησα πότε σε κανέναν για εκείνον ότι χωρίσαμε. Εγώ ήμουν ψυχρή και κάθετη σ' αυτά που μου χρέωσε και του είπα εν ολίγοις "παρατάμε ήσυχη".


Άφησε μια εβδομάδα που εξαφανίστηκε και υπήρχε ηρεμία. Μετά από μια βδομάδα κάνει περάσματα από το σπίτι μου κάτω για να με δει. Αυτό γίνεται 5 μέρες συνεχόμενα. Περνάει, με κοιτάει, εγώ κάνω τη δουλειά μου και δεν του δίνω σημασία. Εκείνος στο καπάκι ξανά περνάει. Δεν έχει στείλει τίποτα, ούτε πήρε τηλέφωνο. Γιατί τα κάνει αυτά; Γιατί περνάει; Εκείνος φώναζε πως δεν θέλει να με ξαναδεί μπροστά του…


Στο ερώτημα απαντά ο Eυάγγελος Κουσιάδης/ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής – Συγγραφέας ΒSc MBPsS Rsci / www.kousiadis.gr:


Αγαπητή φίλη,


Είναι χαρακτηριστικό πολλών ανθρώπων να μην εννοούν πραγματικά αυτά που λένε και να τελούν υπό ένα καθεστώς εσωτερικής σύγκρουσης -ειδικά στο θέμα των σχέσεων- όπου δυσκολεύονται πολύ να δώσουν ένα οριστικό τέλος.


Από όσα αναφέρετε και γράφετε, είναι πιθανό ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ψάχνει μία γέφυρα επικοινωνίας μαζί σας. Αυτό δηλώνει, ίσως, μία επιθυμία ενδεχόμενης επανασύνδεσης. Από την άλλη, αυτή η επιθυμία δεν είναι αρκετή και δεν εγγυάται την ποιότητα και τη μακροβιότητα της μεταξύ σας σχέσης.


Ο πρώην σύντροφος σας μοιάζει να μην είναι ξεκάθαρος συναισθηματικά, αλλά, δεν ξέρω αν το ίδιο ισχύει και για εσάς. Δηλαδή, από τη στιγμή που στέλνετε ένα μήνυμα, με το οποίο ασχολείστε μαζί του και ρωτάτε για τα κίνητρα που τον κάνουν να περνάει από το σπίτι σας, αυτό δείχνει πως κάτι μέσα σας τον κρατάει ακόμα "ζωντανό".


Πόσο ξεκάθαρα είναι τα δικά σας συναισθήματα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και τη μεταξύ σας σχέση; Δεν είναι μόνο το ερώτημα γιατί περνάει εκείνος από το σπίτι σας πέντε μέρες συνεχόμενα. Ένα άλλο ερώτημα είναι γιατί σας απασχολεί το συγκεκριμένο γεγονός και τι σημαίνει για εσάς το να γνωρίζετε την απάντηση σχετικά με το τι τον κάνει να περνάει…[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X