5 συνήθειες που βλάπτουν το αναπνευστικό σύστημά σου  thumbnail
Διάβασε εδώ ποιες καθημερινές συνήθειές σου μπορεί να κάνουν κακό στο αναπνευστικό σου σύστημα.

5 συνήθειες που βλάπτουν το αναπνευστικό σύστημά σου

Από τα πλέον σημαντικά για τον οργανισμό σου συστήματα, το αναπνευστικό είναι πολύ ευαίσθητο και σε πολλές περιπτώσεις ευάλωτο σε λοιμώξεις.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, εκτός από πιθανά μικρόβια που μπορεί να το προσβάλλουν, 5 καθημερινές σου συνήθειες είναι δυνατό να το βλάψουν ιδιαιτερα.


Διάβασε παρακάτω ποιες είναι αυτές.


1. Φαρμακευτική αγωγή


Το να ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτιική αγωγή, από τη μια είναι καλό για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, από την άλλη μπορεί να έχει παρενέργειες και να επηρεάζει το αναπνευστικό σου σύστημα. Ο βασικός λόγος για αυτό, είναι το γεγονός ότι πλέον τα φάρμακα κατασκευάζονται από μη φυσικές ουσίες, στις οποίες ο οργανισμός αντιδρά.


2. Κάνεις ντους με καυτό νερό


Μπορεί τα ντους με καυτό νερό να σε χαλαρώνουν, και να σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα, ιδιαίτερα τις κρύες μέρες, όμως παράλληλα σου δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στο αναπνευστικό σου σύστημα. Και αυτό, γιατί η κυρίαρχη ροή αέρα στα ρουθούνια σου θα πάει στο αριστερό ρουθούνι, μιας και αυτό χρησιμεύει ως διακόπτης για το παρασυμπαθητικό νευρικό σου σύστημα. Η αριστερή πλευρά θεωρείται η «πλευρά της χαλάρωσης». Παράλληλα, όμως, αυτό σημαίνει ότι το σώμα σου έχει πάει σε λειτουργία ψύξης, την οποία αισθάνεσαι για αρκετή ώρα μετά το ντους.


3. Τρως πολλά λιπαρά φαγητά


Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, ότι οι λιπαρές τροφές μπορεί να βλάψουν το αναπνευστικό σου. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, τέτοιες τροφές μπορεί να σου προκαλέσουν άσθμα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι στην «απαγορευμένη» λίστα είναι το τυρί, το κόκκινο κρέας, το βούτυρο και τα επεξεργασμένα γλυκά.


4. Καπνίζεις


Πρόκειται για μια αντίληψη, η οποία έχει παγιωθεί επιστημονικά τις τελευταίες δεκαετίες. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πνεύμονες ενός καπνιστή χάνουν περίπου το 60% της χωρητικότητάς τους σε αέρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ένα πακέτο τσιγάρα περιέχει περισσότερες από 4.000 βλαβερές για τον οργανισμό σου ουσίες.


5. Δεν πίνεις αρκετό νερό


Όταν δεν πίνεις όσο νερό πρέπει να πίνεις, τότε ο οργανισμός σου αφυδατώνεται. Όταν συμβαίνει αυτό, οι πνεύμονές σου διαστέλλονται για να αντισταθμίσουν την απώλεια νερού, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι καθημερινά πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερά, κάτι που βοηθάει και στην αποβολή πιθανών μικροβίων (και) από το αναπνευστικό σου σύστημα.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.fithog.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X