Οι φόβοι και οι αγωνίες γυναικών με HIV μέσα από ένα συγκινητικό animation

Δέκα γυναίκες που ζουν με τον ΗΙV αποτύπωσαν τους φόβους και τις αγωνίες τους σε ένα ιδιαίτερο animation βίντεο που συγκινεί.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας του μη κυβερνητικού σωματείου Κέντρου Ζωής και του Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, οι οποίοι δημιούργησαν ένα εργαστήριο αυτοέκφρασης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 10 γυναικών που ζουν με τον ΗΙV και το συντονισμό της δημιουργού Έλενας Παυλάκη.

Το animation «Με όπλα την αλληλεγγύη και το χαμόγελο» είναι το αποτέλεσμα του τρίτου εφαρμοσμένου εργαστηρίου κινουμένων σχεδίων που διοργανώθηκε μέσα από αυτή τη συνεργασία.

«Πώς το κόλλησα;» «Πώς θα το πω;» «Θα μπορέσω να κάνω παιδί;» είναι μερικές από τις πρώτες ανησυχίες που νιώθουν γυναίκες που μαθαίνουν ότι είναι θετικές στον HIV. Μέσα από το εργαστήριο, οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας ένα πολύ δημιουργικό μέσο όπως το animation, να εκφραστούν, αποτυπώνοντας με άμεσο και ειλικρινή τρόπο τους αρχικούς φόβους και τους προβληματισμους που βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

Στην πορεία του animation, κοιτώντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια ανθρώπων που ζητούν την αισιόδοξη ματιά μας, βλέπουμε πώς ένα υποστηρικτικό και αλληλέγγυο περιβάλλον, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, μπορούν να κάνουν το φόβο να δώσει τη θέση του στην ελπίδα, τη δύναμη και το χαμόγελο!

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής προβλήθηκαν στο πλαίσιο του Animasyros 10 το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 27.9-01.10.2017 στη Σύρο, δίνοντας δύναμη στη φωνή των οροθετικών γυναικών.

Δείτε το animation:

Σχετικά άρθρα