Εξανθήματα στο δέρμα: Πού οφείλονται thumbnail
5 πιθανοί λόγοι, για τους οποίους βγάζεις εξανθήματα στο δέρμα σου. Διάβασε, ενημερώσου και πάρε τα μέτρα σου...

Εξανθήματα στο δέρμα: Πού οφείλονται

Εδώ θα δεις 5 βασικούς λόγους, για τους οποίους μπορεί να ταλαιπωρείσαι από εξανθήματα στο δέρμα σου.


1. Ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή


Οι ειδικοί τονίζουν ότι ορισμένα φάρμακα που μπορεί να παίρνεις, για κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο πιθανώς αντιμετωπίζεις, έχουν παρενέργειες που εκδηλώνονται με την εμφάνιση εξανθημάτων.


2. Έχεις άγχος


Το να έχεις άγχος και να περνάς περίοδο έντονου στρεσαρίσματος, για τους ειδικούς μπορεί να αποτελεί την αιτία για την οποία εμφανίζονται εξανθήματα στο δέρμα σου. Το καλό νέο είναι ότι πρόκειται για κάτι το παροδικό.


3. Ιδρώνεις πολύ


Η εκτεταμένη εφίδρωση μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση εξανθημάτων στο δέρμα, ιδιαίτερα στα χέρια, τα πόδια και τον σβέρκο σου. Συμβουλεύσου τον γιατρό σου για το πώς θα τα αντιμετωπίσεις.


4. Φοράς πολύ στενά ρούχα


Όταν το δέρμα έρχεται σε έντονη και εκτεταμένη επαφή με κάποιο ύφασμα, τότε είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν εξανθήματα. Μπορείς είτε να φοράς πιο άνετα ρούχα, είτε να δοκιμάσεις κάποια δερματολογική αλοιφή.


5. Αντίδραση σε κάτι που έφαγες ή ήπιες


Η πιο συνθισμένη αιτία για την εμφάνιση εξανθημάτων στο δέρμα σου είναι το να έφαγες ή να ήπιες κάτι στο οποίο να έχεις κάποιας μορφής αλλεργία. Θα πρέπεινα συμβουλευτείς τον γιατρό σου, προκειμένου να διαπιστώσεις που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com


 


 


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X