Υψηλή αρτηριακή πίεση: Πού μπορεί να οφείλεται  thumbnail
Διάβασε εδώ 5 πιθανούς λόγους, για τους οποίους η αρτηριακή σου πίεση είναι υψηλή...

Υψηλή αρτηριακή πίεση: Πού μπορεί να οφείλεται

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάποιες καθημερινές σου συνήθειες είναι πολύ πιθανό να συμβάλλουν στο να διατηρείται η αρτηριακή σου πίεση σε υψηλά επίπεδα, κάτι που εμπεριέχει αρκετούς κινδύνους για την συνολική σου υγεία.


Διάβασε παρακάτω 5 πιθανούς λόγους, για τους οποίους έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση:


1. Φαρμακευτική αγωγή


Ενώ μπορεί να παίρνεις φάρμακα για να «διορθώσεις» κάποια θέματα υγείας που μπορεί να έχεις, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πολύ πιθανό αυτά να ευθύνονται για την υψηλή αρτηριακή πίεση που μπορεί να σε ταλαιπωρεί. Ο λόγος είναι ότι τα περισσότερα φάρμακα και φαρμακευτικά σκευάσματα περιέχουν ουσίες, οι οποίες έχουν κάποιες παρενέργειες. Μια από αυτές είναι η η υψηλή αρτηριακή πίεση. Εάν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο, συμβουλεύσου οπωσδήποτε τον γιατρό σου.


2. Υπερβολική ζάχαρηΕνώ μέχρι πρόσφατα, υπήρχε η αντίληψη ότι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση, πλέον οι ερευνητές κατηγορούν (και) την ζάχαρη για αυτό. Μάλιστα, σε… βαθμό επικινδυνότητας, κατατάσσουν τη ζάχαρη ψηλότερα από το αλάτι, με τους ειδικούς να συστήνουν στους πάσχοντες από υψηλή αρτηριακή πίεση να τη μειώσουν δραστικά.


3. Σάουνα και τζακούζι


Θεωρούνται, επίσης, «ένοχοι» για την υψηλή αρτηριακή πίεση. Ειδικότερα σε μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους που επιλέγουν τη σάουνα και το τζακούζι για την αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων, αλλά και των πόνων στις αρθρώσεις. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, όταν το νερό προσεγγίζει ή ξεπερνά τους 32 βαθμούς Κελσίου, τότε η αρτηριακή σου πίεση αρχίζει να αυξάνεται επικίνδυνα.


4. Άπνοια ύπνουΠρόκειται για μια πάθηση από την οποία υποφέρει μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Λόγω της ασυνέχειας στις ανάσες, το οξυγόνο που προσλαμβάνει ο οργανισμός δεν είναι στα φυσιολογικά επίπεδα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η αρτηριακή πίεση.


5. Μοναξιά


Μετά από έρευνες διάρκειας 5 περίπου ετών, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση οφείλεται και στην μοναξιά. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τα ερευνητικά συμπεράσματα, όταν κανείς είναι μόνος του ανεβαίνουν τα επίπεδα του στρες, κάτι που έχει ως συνέπεια και την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.fithog.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X