Νιώθω απογοητευμένη, ουρλιάζω στα παιδιά μου, κλαίω συνέχεια. Μήπως να φύγω για να γλυτώσουν από μένα; thumbnail

Η 38χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Ασπασία

Πληγώνω τα παιδιά μου. Κλαίω συνεχεία. Νιώθω δυστυχισμένη. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω.

Νιώθω απογοητευμένη, ουρλιάζω στα παιδιά μου, κλαίω συνέχεια. Μήπως να φύγω για να γλυτώσουν από μένα;

Είμαι 38 ετών και μητέρα 2 μικρών αγοριών. Τους τελευταίους 6 μήνες και ίσως και παραπάνω αισθάνομαι ότι δεν έχω πια υπομονή για τίποτα. Νιώθω απογοητευμένη από τη ζωή που ζω, εγκλωβισμένη. Έχω πολλά ξεσπάσματα θυμού και φωνάζω ή ουρλιάζω στα παιδιά μου. Παθαίνω κρίσεις πανικού και έχω τάσεις φυγής.


Μόλις ηρεμώ, μετανιώνω για όλα και επανέρχομαι στην πραγματικότητα. Ο σύζυγος μου πιστεύει ότι με βοηθάει πολύ κάνοντας όμως τα φυσιολογικά για έναν άντρα. Επίσης η ερωτική ζωή με τον σύντροφό μου είναι ανύπαρκτη. Η καθημερινότητα μου είναι δουλειά, σπίτι, παιδιά και όλες οι υποχρεώσεις τους.


Νιώθω κουρασμένη και απογοητευμένη. Δεν ξέρω πώς μπορώ να βρω λύση. Πληγώνω τα παιδιά μου. Κλαίω συνεχεία. Νιώθω δυστυχισμένη. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω. Να φύγω για να γλυτώσουν αυτοί κι εγώ να πεθάνω για να τους αφήσω ήσυχους; Δεν ξέρω ειλικρινά.


Η απάντηση της ειδικού, Γεωργίας Πουλημενέα στο ερώτημά σας:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Από την κατάσταση που περιγράφετε κατανοώ ότι πιέζεστε πολύ συναισθηματικά. Η καταθλιπτική διάθεση που παρουσιάζετε, εντείνεται από τις καθημερινές υποχρεώσεις και φροντίδες.


Προφανώς υπάρχουν τομείς στη ζωή σας που δεν σας ικανοποιούν και χρειάζεται να τους επανεξετάσετε. Σίγουρα τα παιδιά πληγώνονται όπως κι εσείς από τα ξεσπάσματα θυμού, αλλά η λύση δεν βρίσκεται στον θάνατο ή στη φυγή.


Καλείστε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας, βελτιώνοντας πρώτα τη διάθεσή σας. Θα ήταν καλό αν μπορείτε να βρείτε κάποια ενασχόληση/δραστηριότητα που να σας δίνει χαρά εκτός σπιτιού.


Συζητήστε περισσότερο με τον σύζυγό σας προκειμένου να γίνει ένας καλύτερος καταμερισμός εργασιών και επιχειρήστε να πλησιάσετε ερωτικά τον σύντροφό σας.


Αν νιώθετε παραίτηση και η σκέψη του θανάτου επιμένει, θα ήταν απαραίτητο να επισκεφθείτε άμεσα κάποιον ψυχολόγο προκειμένου να λάβετε βοήθεια.


Για όλα υπάρχει λύση και αξίζει να το προσπαθήσετε καθώς αφορά τη ζωή σας.


Γεωργία Πουλημενέα


Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχολόγος υγείας


mentalcare.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X