18ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο: Ανταλλαγή απόψεων και χρήσιμα συμπεράσματα  thumbnail
Για μια ακόμα χρονιά διοργανώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, όπου τέθηκαν προς συζήτηση σημαντικά ζητήματα που αφορούν στον κλάδο.

18ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο: Ανταλλαγή απόψεων και χρήσιμα συμπεράσματα

Με σύνθημα «Στο φάρμακο…τα πάντα ποιών» πραγματοποιήθηκε το 18ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχε σημαντικός αριθμός εκπροσώπων του κλάδου, από 6 έως 8 Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.


Στην εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, Νικόλαος Κόλμαν, κάλεσε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία να χρηματοδοτήσει τα ελληνικά πανεπιστήμια.


«Πρέπει να σκεφθούμε ελληνικά και πιστεύω ότι αυτό θα μας πάει μακριά. Πρέπει να χρηματοδοτήσουμε την έρευνα, να δείξουμε εμπιστοσύνη στους νέους συναδέλφους, να συνεισφέρουμε όλοι μαζί, χωρίς ανταγωνισμούς. Αξίζει να επενδύσουμε στην ελληνική έρευνα, που σήμερα γίνεται σε επίπεδο μικροκλίμακας», τόνισε ο κ. Κόλμαν, που ζήτησε την ίδρυση επαγγελματικού επιμελητηρίου των φαρμακοποιών.


«Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου δεν υπάρχει φαρμακευτικό επιμελητήριο. Είναι σημαντικό να μπουν κάτω από την ίδια στέγη όλοι οι φαρμακοποιοί με πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος», τόνισε χαρακτηριστικά.


Από την πλευρά του, ο καθηγητής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Σπυρούλιας, αναφέρθηκε στο φαινόμενο του «brain drain» και στον τομέα της φαρμακευτικής, λέγοντας ότι η ανάπτυξη στον τομέα της έρευνας συμβάλλει στην μείωση του φαινομένου.


«Ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι στη χώρα μας δείχνουν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με την έρευνα, γεγονός που ενδεχομένως συνδέεται και με το ότι το φαρμακείο δεν αποτελεί την επαγγελματική διέξοδο που αποτελούσε άλλοτε», είπε.


Επιστήμη – Έρευνα – Επαγγελμα


Αυτοί ήταν οι τρεις βασικοί άξονες του φετινού συνεδρίου,στη διάρκεια του οποίου βραβεύτηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών εκπρόσωποι εταιρειών, πανεπιστημιακοί και φαρμακοποιοί με το βραβείο του «Άξιου Φαρμακοποιού», άνθρωποι που έχουν διακριθεί για το ήθος τους και την επαγγελματική τους δράση.


Παράλληλα, στο πλαίσιο του Συνεδρίου συζητήθηκαν και μια σειρά από σημαντικά θέματα, που απασχολούν τον κλάδο.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X