Το δωμάτιό σου: 4 tips για να διαμορφώσεις τον προσωπικό σου χώρο thumbnail
Βάλε την προσωπική σου σφραγίδα και κάντο προσβάσιμο μόνο σε όποιον εσύ επιθυμείς!

Το δωμάτιό σου: 4 tips για να διαμορφώσεις τον προσωπικό σου χώρο

 Είναι ο ιδιωτικός σου χώρος. Ο χώρος που δε θέλεις να μπαίνουν οι γονείς σου παρά μόνο όταν τους το επιτρέπεις εσύ! Ο χώρος που θέλεις να στολίσεις για να νιώθεις ο εαυτός σου, ο χώρος που δέχεσαι τις φίλες σου, που κάνεις τα προσωπικά σου όνειρα. Είναι το δικό σου δωμάτιο!


Πώς θα γίνει αυτό;


Βάλε στο δωμάτιό σου την προσωπική σου… σφραγίδα


Βάλε τη σφραγίδα σου αλλά μην ξεχνάς την τάξη! Διάλεξε ένα χρώμα που σου αρέσει για τους τοίχους σου η βρες ταπετσαρία ή αυτοκόλλητα για τους τοίχους για να αλλάξεις το παιδικό σου δωμάτιο σε εφηβικό. Βρες μικρά επιπλάκια και γκατζετάκια του γούστου σου για τους τοίχους, για να βάλεις τις φωτογραφίες σου, να ταχτοποιήσεις τα βιβλία σου, τα καλλυντικά σου ή τα κοσμήματά σου! Φυσικά όλα αυτά θα γίνουν και έπειτα από συζήτηση με τους γονείς σου. Κάντους να καταλάβουν ότι έτσι αισθάνεσαι καλύτερα. Και φυσικά βρες έξυπνους diy τρόπους (βλέπε τις παρακάτω σχετικές αναρτήσεις) για να μειώσεις το κόστος


10 DIY ιδέες για να διακοσμήσεις το δωμάτιό σου και το γραφείο σου


6 μοναδικά πρωτότυπες προτάσεις για να βάλεις την προσωπική σου σφραγίδα στο χώρο σου


4 DIYs για να κάνετε το χώρο σας πιο σύγχρονο σε λιγότερο από μία ώρα
Ζήτα τη βοήθειά των γονιών σου για την τακτοποίηση


Ωστόσο, αν δεν καταφέρνεις μόνη σου να βάλεις σε τάξη το χάος σου, δεν είναι κακό να ζητήσεις τη βοήθεια της μαμάς σου! Με την παρουσία σου πάντα! Τακτοποιήστε μαζί και βάλτης όρια μέχρι πού μπορεί να σε βοηθήσει! Για παράδειγμα, τη ντουλάπα σου θέλεις να τη συμμαζέψεις μόνη σου, τα συρτάρια σου επίσης! Όλο και θα χεις κρυμμένα… μυστικά που δε θες να τα δει!


Κι ένα βιντεάκι που θα σε βοηθήσει στην τακτοποίηση:Όρισε κανόνες που θα σέβονται οι υπόλοιποι στο σπίτι


Δεν κατοικείς μόνη σου στο σπίτι και το δωμάτιό σου είναι μεν ο χώρος σου αλλά κινείσαι και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Μπορείς να ορίσεις με τους γονείς σου κάποιους κανόνες για τη σωστή συμβίωσή σας, που θα τους σέβονται και εκείνοι αλλά και εσύ! Για να αποφύγετε συγκρούσεις! Μπορείς να κρεμάσεις στην πόρτα σου τους κανόνες για να τους διαβάζει κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να μπει ή να… εισβάλει στο κατώφλι του δωματίου σου!


Βασικός κανόνας; Χτυπήστε προτού μπείτε!


Κάλεσε τους φίλους σου για να διαβάσετε ή να διασκεδάσετε


Είναι ο προσωπικός σου χώρος και ο χώρος που θέλεις να περνάς χρόνο με τους φίλους σου. Μπορείς να κανονίζεις συχνά βραδιές διαβάσματος ή να ξεκούρασης και χαλάρωσης. Κάλεσε τους φίλους σου να δείτε σειρές, να χαζολογήσετε μαζί στο Internet, να ετοιμαστείτε για τη βραδινή σας έξοδο, να πείτε τα δικά σας! Όταν είσαι με τους φίλους σου, οι στιγμές είναι… ιερές. Κι οι γονείς πρέπει να δείχνουν κατανόηση και να μην… μπλέκονται στα δικά σας!


Δύσκολες οι ισορροπίες αλλά αξίζει να παλέψεις γι' αυτές!


Ν.Κ. 


 


 


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X