Δυσκοιλιότητα: Μπορεί να σε στείλει στα Επείγοντα; thumbnail
Εάν ανήκεις στην κατηγορία των δυσκοίλιων, καλό θα είναι να ενημερωθείς για το εάν η δυσκοιλιότητα μπορεί να σε αναγκάσει να επισκεφθείς τα Επείγοντα Περιστατικά, αλλά και πώς να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά στο σπίτι σου.

Δυσκοιλιότητα: Μπορεί να σε στείλει στα Επείγοντα;

Μέχρι ήμερα, επικρατούσε η αντίληψη ότι η δυσκοιλιότητα δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να σε οδηγήσει στα Επείγοντα. Όμως τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των ατόμων που καταλήγουν εκεί, λόγω της έντασης των συμπτωμάτων αυτής της διόλου ευχάριστης κατάστασης.


Μάλιστα, πρόσφατη αμερικανική έρευνα έδειξε ότι στις ΗΠΑ, στο διάστημα 2006-2011, ο αριθμός των ασθενών που βρέθηκαν στα Επείγοντα λόγω δυσκοιλιότητας αυξήθηκε κατά 42%.


Γενικότερα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι εάν αυτή η κατάσταση κρατήσει για μια εβδομάδα, τότε οπωσδήποτε θα πρέπει να επισκεφθείς ένα νοσοκομείο, καθώς είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό. Συγκεκριμένα, εάν έχεις τα ακόλουθα συμπτώματα, καλό θα είναι να μην το καθυστερήσεις περαιτέρω:


• Έντονους κοιλιακούς πόνους
• Αδυναμία να αεριστείτε
• Εμετούς
• Πρήξιμο στο στομάχι


Πολύ σοβαρές πιθανότητες συγκεντρώνει το να προκληθεί αποφρακτικός ειλεός, το λεγόμενο «στρίψιμο του εντέρου», που συμβαίνει όταν «φρακάρει» ένα κομμάτι του παχέως εντέρου.


Στην περίπτωση αυτή επιβάλλεται να επισκεφθείτε νοσοκομείο, ώστε οι γιατροί να ακολουθήσουν τις κατάλληλες διαδικασίες, προκειμένου να αποσυμπιέσουν το έντερό σου.


Πώς να την αντιμετωπίσεις


Πριν φτάσεις στο νοσοκομείο, καλό θα είναι να προσπαθήεις να αποφορτίσεις τον οργανισμό σου με κάποιους απλούς, αλλά πολύ αποτελεσματικούς – όπως έχει αποδειχθεί – τρόπους:


Ένας από αυτούς είναι να προσπαθήσεις να κινηθείς. Μην μένεις στάσιμος στον καναπές η την πολυθρόνα, διότι οι ειδικοί τονίζουν ότι με την κίνηση του σώματός σου κινείται και το έντερο σου, διευκολύνοντας τη διαδικασία της αφόδευσης.


Παράλληλα, θα πρέπει να τρως ελαφρά και συγκεκριμέν φρούτα και λαχανικά που, χάρη στις φυτικές τους ίνες, σε βοηθούν να ενεργηθείς.
Τέλος, εάν δεν δεις αποτέλεσμα δοκίμασε κάποιο διατροφικό συμπλήρωμα με ίνες.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X