Πρησμένο πρόσωπο: 4 πιθανές αιτίες thumbnail
Διάβασε παρακάτω 4 λόγους για τους οποίους μπορεί να πρηστεί το πρόσωπό σου.

Πρησμένο πρόσωπο: 4 πιθανές αιτίες

Μια από τις πιο άβολες καταστάσεις που μπορεί να βιώσεις είναι και το πρησμένο πρόσωπο. Δες παρακάτω 4 πιθανούς λόγους, στους οποίους οφείλεται.


1. Έχεις σοβαρή ρινική λοίμωξη


Στην περίπτωση αυτή οι αεραγωγοί του προσώπου φράζονται, με αποτέλεσμα να διαπιστώσεις πρήξιμο σε ορισμένα σημεία του. Είναι πολύ πιθανο να εκδηλωθεί με πρήξιμο κυρίως κάτω από τα μάτια, με το δέρμα να παίρνει ένα πιο μπλαβί χρώμα.


2. Έχεις χαλασμενο δόντι


Η πιο συνηθισμένη αιτία για την εμφανιση πρηξίματος στο πρόσωπό σου είναι η ύπαρξη ενός χαλασμένου δοντιού. Στην περίπτωση αυτή, τα βακτήρια από την χαλασμένη επιφάνεια του δοντιού περνάνε στα ούλα με αποτέλεσμα να υπάρχει πρήξιμο στο συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα να δείχνει το πρόσωπό σου πρησμένο.


3. Έχεις κάποια αλλεργία


Το πρήξιμο στο πρόσωπό σου είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε κάποια αλλεργική αντίδραση. Κάτι που έφαγες, ήπιες ή ακόμα και κάτι με το οποίο ήρθε σε επαφήτο δέρμα σου μπορεί να σου προκαλέσει ένα πρησμένο πρόσωπο. Στην περίπτωση αυτή, συμβουλεύσου τον γιατρό σου, προκειμένου να ακολουθήσεις κάποια αγωγή.


4. Έχεις κυτταρίτιδα


Δεν πρόκειται για την ευρέως γνωστή κυτταρίτιδα που μπορεί να παρατηρείς στο σώμα σου. Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για μια δερματική μόλυνση, η οποία μπορεί να σου προκαλέσει το πρησμένο πρόσωπο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κάνοντάς το κόκκινο και ζεστό πράλληλα. Μην το αμελήσεις.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X