Δίας στον Σκορπιό: Το φαινόμενο και οι συμβολισμοί του μέσα από την ματιά της Ταρώ thumbnail
Όταν η Ροή του Χρόνου συναντά το Τέκνο των Μεγάλων Μετατροπέων..

Δίας στον Σκορπιό: Το φαινόμενο και οι συμβολισμοί του μέσα από την ματιά της Ταρώ

Από τον Μάνο Μηκίδη, Αριθμολόγο – Μαθηματικό 


10/10/2+0+1+7=10 Δίας στον Σκορπιό


Όταν η Ροή του Χρόνου συναντά το Τέκνο των Μεγάλων Μετατροπέων..


Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων, το να σου "πει" ή να σου "ρίξει" κάποιος τα Ταρώ δεν είναι κάτι άλλο παρά η εικόνα μιας περίεργης γυναίκας η οποία σκυμμένη πάνω από ένα μικρό τραπέζι σε ένα δωμάτιο με κεριά, προλέγει δεινά ή μια επικείμενη …..καταστροφή.


Αλλά αυτό φυσικά, ουδεμία σχέση έχει με την Ταρώ . Στην πραγματικότητα ,οι κάρτες δεν έχουν σκοπό να ‘’πουν’’ απλά την τύχη ή μέλλον ή το ριζικό ενός ατόμου…


Η Ταρώ είναι ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ – ΣΥΝΘΕΣΗΣ – ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ και όπως έχει ειπωθεί : "Οι πιο ισχυρές πηγές πληροφοριών προέρχονται από μέσα μας και η Ταρώ βοηθά ώστε αυτές οι πληροφορίες να έρθουν σε επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό ".


Σήμερα 10/10/2017 έχουμε ένα σημαντικό αστρολογικό και αριθμολογικό γεγονός στο οποίο αναφέρθηκα σε χθεσινή μου (9/10/17) ανάρτηση και αυτό είναι η είσοδος του Δία στο Σκορπιό σε μια ημέρα που τονίζει την δύναμη του 10 (10/10/2+0+1+7=10)


Ας δούμε το φαινόμενο αυτό μέσα από την ματιά της Ταρώ καθώς ο Δίας εκφράζεται από την κάρτα ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ και ο Σκορπιός αντιστοιχεί στη κάρτα του Θανάτου.


Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ (Χ) – ΔΙΑΣ


Η κάρτα "Τροχός της τύχης" κυβερνάται από τον Δία που συμβολίζει την καλή τύχη και την διεύρυνση των ευκαιριών. Καθορίζει επίσης τον πλούτο και το υλικό κέρδος.


Ο Δίας μας κάνει να θέλoυμε να στοχεύσουμε ψηλά και να δούμε την μεγάλη εικόνα, φέρνει όραμα και αισιοδοξία. Ενθαρρύνει την ανώτατη εκπαίδευση, τον προβληματισμό ,την αναζήτηση και τα μακρινά ταξίδια.


Παρατηρώντας καλά τον Τροχό θα δούμε ένα πλάσμα που εμφανίζεται στην δεξιά πλευρά του τροχού και μια μορφή ερπετού στα αριστερά του.


Δεξιά λοιπόν είναι ο θεός Άνουμπις που ανεβαίνει στην κορυφή του Τροχού. Ο Άνουμπις είναι ο θεός του θανάτου, συμβολίζοντας επομένως τον μετασχηματισμό και τις νέες αρχές.


Το φίδι που κατεβαίνει στα αριστερά είναι ο Τυφώνας, το πιο θανατηφόρο πλάσμα στην ελληνική μυθολογία.


Το καλό είναι σε αύξουσα φάση (ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ) ενώ και το κακό φθίνει (ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ), συμβολίζοντας το καλύτερο που έρχεται στην ζωή μας.
Η σφίγγα στην κορυφή του τροχού συμβολίζει τη δύναμη και την αντοχή και την σοφία που είναι και ανώτερη στόχευση μας..
ΚΑΡΤΑ ΘΑΝΑΤΟΣ (ΧΙΙΙ) – ΣΚΟΡΠΙΟΣ


Η κάρτα θάνατος αντιστοιχεί στο ζώδιο του Σκορπιού. Ο Σκορπιός κυβερνάται από τον Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης του μετασχηματισμού και της αναγέννησης. Οι ενέργειες του Πλούτωνα είναι πολύ έντονες και η ενέργεια του Πλανήτη μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή μας.


Ο Πλούτωνας μπορεί να είναι καταστρεπτικός, αλλά όταν ‘’βιωθεί΄΄ σωστά φέρνει τον μετασχηματισμό που είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη της ψυχής μας και μας βοηθά να δούμε την αλήθεια.
Στην αρνητική του εκδήλωση υποδηλώνει κατάχρηση εξουσίας, εθισμό, βία και απροσδόκητα γεγονότα που δεν μπορούμε να χειριστούμε καλά.


Στην εικόνα ο σκελετός συμβολίζει τον θεριστή που αντιπροσωπεύει το θάνατο. Ο θάνατος συμβολίζει το οριστικό τέλος σε κάθε επίπεδο της πραγματικότητας μας.


Η κοπέλα συμβολίζει τη θλίψη και την απελευθέρωση της λύπης σε περιόδους τερματισμού. Ο ανερχόμενος ήλιος αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή, μια νέα μέρα. Οι κολόνες μπροστά από τον ήλιο συμβολίζουν τον νέο χαρακτήρα που αποκτάμε κατά τη διαδικασία της αναγέννησης μας.


Ο ποταμός είναι ο ποταμός της Στυγός που συμβολίζει το όριο ανάμεσα στη Γη και τον Κάτω Κόσμο. Το σκάφος συμβολίζει τις ψυχές που διασχίζουν.


Ο θάνατος είναι ο αριθμός 13 ο οποίος είναι ένας αριθμός των φεγγαριών μέσα σε ένα χρόνο, συμβολίζει κύκλους, τερματισμούς και αρχές.


 


ΔΙΑΣ (ΤΡΟΧΟΣ ΤΥΧΗΣ) στον ΣΚΟΡΠΙΟ (ΚΑΡΤΑ ΘΑΝΑΤΟΣ)


Αν συνενώσουμε τις κάρτες και με βάση την παραπάνω θα δούμε ξεκάθαρα ότι έχουμε μια επερχόμενη ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ-ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ..


Ο θεός Άνουμπις ανερχόμενος από τον κάτω κόσμο (σύμβολο του παλιού, πεθαμένου) προκαλεί την οριστική αλλαγή καθώς( με μια φανταστική προσέγγιση-ματιά) ‘’καβαλά’’ το άλογο (βρίσκοντας μπροστά του την φιγούρα του Θανάτου) και προελαύνει προς μια νέα κατεύθυνση και μια νέα ζωή.


Δίνει στο Κόσμο μια ελπίδα(ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΗΛΙΟΣ) και αφήνει μια κληρονομιά Γνώσης ,Εμπειριών που συνέλεξε στα Πεδία του Άδη (μεταφορικά ότι μάθαμε και βιώσαμε στην σκοτεινή Πλευρά της Ύπαρξης μας).


Η κάρτα του Θανάτου είναι μια ‘’γρήγορη’’ κάρτα με άμεσα αποτελέσματα.
Οι αλλαγές θα είναι γρήγορες και θα μας οδηγήσουν σε μια θέση δύναμης σε κάποιο τομέα της ζωής μας. Αφαιρώντας τις οδυνηρές καταστάσεις , επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ολοκληρωθεί αναδιαμορφώνοντας ουσιαστικά τη ζωή μας.


Είναι πιθανό να αναδυθούν πολλές κρυφές αλήθειες και τα συννεφάκια που εμποδίζουν την πραγματικότητα να φανεί, θα διαλυθούν.
Η εμμονή και η επιμονή σε παλιά στερεότυπα, οφείλονται μόνο στο αδιέξοδο σύστημα πεποιθήσεων το οποίο θέλουμε να συντηρούμε.


Στην πορεία του ο ΔΙΑΣ(Ο ΤΡΧΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΥΛΑΕΙ), έως τις 8/11/18 θα ανατρέψει ΟΡΙΣΤΙΚΑ (ΘΑΝΑΤΟΣ) όλες τις αγκυλώσεις αρκεί να εμπιστευθούμε την εσωτερική μας Φωνή κα την Συμπαντική νοημοσύνη.


Αν παρατηρήσουμε τις κάρτες θα δούμε ότι ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ αντιστοιχεί στον λατινικό αριθμό Χ που είναι το 10 και ο ΘΑΝΑΤΟΣ στον ΧΙΙΙ που είναι το 13.


Ο 10 είναι ο αριθμός της ολοκλήρωσης των μονοψήψιων αριθμών (1-9) που όμως οδηγεί στο 1 αφού 1+0=1, δηλαδή πάλι στην αρχή, πράγμα που θέλει να δείξει ότι όταν ολοκληρώνεται μία κατάσταση, μια καινούργια αρχίζει την ίδια στιγμή.


Ο αριθμός 13 της κάρτας συμβολίζει την καταστροφή και μέχρι τις μέρες μας θεωρείται "άτυχος" αριθμός. Το 1 και το 3 που τον αποτελούν, αν προστεθούν μας δίνουν τον αριθμό 4, που συμβολίζει την δομή και την τάξη.


Το 10 λοιπόν "ρέει", κυλά προς το 13 ακριβώς όπως η Ρόδα του Πεπρωμένου (Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ) κυλά προς τις μεγάλες αλλαγές(ο ΘΑΝΑΤΟΣ) έτσι ώστε το 0 (από το 10) να γίνει 3(από το 13) να "γεννήσει" δηλαδή (ο αριθμός 3) μία νέα Δομή και Τάξη ζωής (ο αριθμός 4).


Μάνος Μηκίδης


Αριθμολόγος- Μαθηματικός

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X