Ο άντρας μου είναι αρρωστημένα κολλημένος με τη μητέρα του. Μπορώ να τον βοηθήσω; thumbnail

Η 25χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Ρούλα

Ο άντρας μου είναι υπερβολικά κολλημένος με τη μητέρα του το οποίο φτάνει σε αρρωστημένο βαθμό. Έχει αρκετά κόμπλεξ σε σχέση με τον εαυτό του.

Ο άντρας μου είναι αρρωστημένα κολλημένος με τη μητέρα του. Μπορώ να τον βοηθήσω;

Ο άντρας μου είναι υπερβολικά κολλημένος με τη μητέρα του το οποίο φτάνει σε αρρωστημένο βαθμό. Έχει αρκετά κόμπλεξ σε σχέση με τον εαυτό του. Θέλει να νιώθει υπεράνω και καλύτερος από όλους. Πώς μπορώ να τον βοηθήσω εγώ ως σύζυγός του;


Στο ερώτημά σας απαντά ο Ιωάννης Νίκου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής:


Αγαπητή φίλη, όπως αναφέρεις ο άνδρας σου είναι κολλημένος με την μητέρα του και όπως λες θέλει να νιώθει υπεράνω από όλους. Αυτό που αντιλαμβάνομαι σε πρώτο χρόνο είναι ότι οι συμπεριφορές του αυτές δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μια ημέρα. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να υπήρχαν πολύ πριν δεσμευτείτε και ίσως και πολύ πριν να γνωριστείτε.


Διερωτώμαι λοιπόν πώς και από πότε άρχισε η συμπεριφορά του αυτή να γίνεται προβληματική για εσένα. Με άλλα λόγια, αν είχες παρατηρήσει τις συμπεριφορές του αυτές πολύ νωρίτερα, με ποιόν τρόπο του έδειξες την ενόχλησή σου, έκανες κάτι για να καταλάβεις πως και γιατί συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο;


Κατά την προσωπική μου άποψη, μια πρώτη κίνηση από μεριάς σου θα ήταν να συζητήσεις μαζί του αυτό που παρατηρείς και σε ενοχλεί, μιλώντας του περισσότερο για το πώς εσύ αισθάνεσαι μέσα από τις δικές του συμπεριφορές.


Επίσης, επειδή δεν μπορούμε να αλλάξουμε κανέναν άνθρωπο αν εκείνος δεν επιθυμεί να αλλάξει, θα σου πρότεινα να σκεφτείς 'τι' είναι αυτό που είναι για εσένα περισσότερο ενοχλητικό μέσα από τη δική του θέαση των πραγμάτων.


Τέλος, αν δεν μπορέσετε μετά από συζήτηση να καταλήξετε σε μια αρμονική και για τους δυο λύση, θα μπορούσες να του προτείνεις να επισκεφτείτε μαζί έναν σύμβουλο γάμου ή έναν θεραπευτή ζευγαριών.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X