Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – LIVE: Το συλλαλητήριο

Σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ. Το συλλαλητήριο των συνδικάτων και του ΠΑΜΕ διοργανώνονται στην Αγία Παρασκευή και το κτήριο της ΕΡΤ.

Live broadcast by Ustream

Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν οι γιατροί του ΕΣΥ, οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι τραπεζοϋπάλληλοι (ΟΤΟΕ).

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης:

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων

– H Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο υπουργείο Γεωργίας

– H Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας

– H Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ

– Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

– Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με δίωρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως τις 17:00.

Χωρίς πτήσεις θα μείνουν και τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 17.00 το απόγευμα λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων της πολιτικής αεροπορίας.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς:

Λεωφορεία και Τρόλλεϋ: 24ωρη απεργία

Προαστιακός σιδηρόδρομος: 24ωρη απεργία

Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ: Θα μείνουν ακινητοποιημένοι από έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί

* Λόγω της 24ωρης απεργίας του ΟΣΕ το Μετρό θα φθάνει έως τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα προσεγγίζει το αεροδρόμιο

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 π.μ και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσει και ο ΟΑΣΘ σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης.

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι γιατροί του ΕΣΥ

Οι γιατροί του ΕΣΥ, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, απεργούν, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ

Συνεχίζονται οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα Μέσα. Η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη στις 6 πμ σε όλα τα ΜΜΕ, δημοτικά και ιδιωτικά (εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά μέσα, περιοδικά, Γενική Γραμματεία Τύπου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαδικτυακά μέσα και Γραφεία Τύπου).

Σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 11 πμ έξω από την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των σωματείων του χώρου των ΜΜΕ.

Σχετικά άρθρα