Ναταλία Λιονάκη: Η όμορφη ηθοποιός με τα κατακόκκινα μαλλιά που ξεκίνησε από τα σίριαλ του Mega και έγινε η μοναχή... Φεβρωνία!  thumbnail
Ποια είναι στα αλήθεια η μοναχή Φεβρωνία; Ήταν ο χωρισμός της με τον Μάριο Ιορδάνου, ένας θάνατος, ένας κρυφός γάμος ή τίποτα από όλα αυτά, που την οδήγησε σε αυτή τη δύσκολη απόφαση;

Ναταλία Λιονάκη: Η όμορφη ηθοποιός με τα κατακόκκινα μαλλιά που ξεκίνησε από τα σίριαλ του Mega και έγινε η μοναχή… Φεβρωνία!

Τη γνωρίσαμε για πρώτη φορά ως πρωταγωνίστρια στην πετυχημένη σειρά Φιλοδοξίες. Η Ναταλία Λιονάκη χειροτονήθηκε μοναχή στην Κένυα, απασχολώντας για ακόμα μία φορά τα εγχώρια ΜΜΕ με τη ζωή της, όπως και τότε που αποφάσισε αιφνιδίως να εγκαταλείψει τη λαμπρή καριέρα που ανοιγόταν μπροστά της και να κλειστή σε μοναστήρι.


Ποια είναι λοιπόν στα αλήθεια η μοναχή Φεβρωνία; Ήταν ο χωρισμός της με τον Μάριο Ιορδάνου, ένας θάνατος, ένας κρυφός γάμος ή τίποτα από όλα αυτά, που την οδήγησε σε αυτή τη δύσκολη απόφαση;


Η πανέμορφη ηθοποιός, Ναταλία Λιονάκη, είχε κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση της στη σειρά «Φιλοδοξίες» του Mega το 2004. Τότε, είχε κερδίσει τον θαυμασμό και την προσοχή του κοινού, αλλά και των ΜΜΕ. Με κατακόκκινα μαλλιά και εντυπωσιακά πράσινα μάτια, έκανε το μεγάλο μπαμ, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει την πετυχημένη καριέρα της και τα αστραφτερά φώτα της δημοσιότητας και να κλειστεί σε μοναστήρι. Αφού επέστρεψε για ένα διάστημα στο πατρικό της σπίτι στο Παγκράτι, στράφηκε ξανά στην αγκαλιά της εκκλησίας και πλέον οι αποφάσεις της είναι οριστικές, αφήνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται τι είναι αυτό που οδήγησε μία πετυχημένη γυναίκα σαν αυτήν, να πάρει μία εντελώς απρόσμενη κατεύθυνση στη ζωή της. Ας ξεκινήσουμε από τις τελευταίες εξελίξεις…
Χειροτονήθηκε στην Κένυα

Η Ναταλία Λιονάκη έγινε και επίσημα μοναχή. Η ηθοποιός χειροτονήθηκε στην Κένυα με τη στήριξη του πνευματικού της πατέρα Απόστολου. Τώρα φέρει το όνομα «Φεβρωνία».

Έχοντας στο πλευρό της τον πνευματικό της πατέρα Απόστολο και τέσσερις μοναχές, αμίλητη και ταπεινή, μάζεψε τα μαλλιά της κότσο, έβαλε το ζωστικό, το πολυσταύρι, τη δερμάτινη ζώνη και τα σανδάλια, το εξώρασο και τέλος τον μανδύα, τα οποία είναι χαρακτηριστικά τμήματα ένδυσης που συμβολίζουν τη νέκρωση του Χριστού και χειροτονήθηκε μοναχή.
Στο Πρωινό του Ant1 συζήτησαν το θέμα και ο Κώστας Τσουρός έκανε γνωστές κάποιες λεπτομέρειες για το γεγονός:

«Επέλεξε να πάει στην Κένυα για να κάνει ταυτόχρονα και ιεραποστολή στους ανθρώπους της Κένυας. Ήταν δική της επιλογή. Ήταν μαζί της και ο ηγούμενος Απόστολος, αυτό που ήταν από την αρχή. Αυτός την πήγε στην Κένυα, ήταν δίπλα της στην κουρά». 
Από τα τηλεοπτικά σήριαλ στο μοναστήρι!

Μετά από κάποια χρόνια λαμπερής, όχι βέβαια ιδιαίτερα έντονης ζωής, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ηθοποιία, τα φώτα της δημοσιότητας, την τηλεόραση και να κλειστεί σε μοναστήρι.
Οι συμμετοχές της πετυχημένες σειρές ήταν αρκετές τα ταλευταία χρόνια: «Φιλοδοξίες», «40 κύματα», «Η ώρα η καλή», «Ζωή ξανά», «Βέρα στο δεξί», θεατρική συνεργασία με τον Σταμάτη Φασουλή το 2006 στο «Τρέντυ θα σφυρίξει τρεις φορές» . Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν κατάφερε να την κρατήσει, αφού το 2004 πήρε μία απόφαση που ξάφνιασε τους πάντες. Άλλαξε ολοκληρωτικά ζωή και έφυγε για ένα μοναστήρι στις Μοίρες του Ηρακλείου Κρήτης.Τι συνέβη και έκανε αυτή την απότομη αλλαγή στη ζωή της; Αρκετά δημοσιεύματα απέδωσαν αυτή την αλλαγή στον απότομο χωρισμό της με τον Μάριο Ιορδάνου, με τον οποίο υπήρξε πολύ ερωτευμένη.Κάποια άλλα δημοσιεύματα της εφημερίδας Espresso, είχαν κάνει λόγο για έναν άγνωστο και δυνατό έρωτα με τον Κώστα Καραδήμα, πριν μπει στον λαμπερό χώρο της τηλεόρασης. Τον Μάρτιο του 2009 η Ναταλία πληροφορήθηκε την είδηση του τραγικού χαμού του, αφού ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στην είσοδο μιας πολυκατοικίας στον Πειραιά.Μήπως ήταν αυτός ο λόγος που κατέρρευσε ψυχολογικά και αποφάσισε να αλλάξει ζωή; Όλες αυτές οι λεπτομέρειες, δεν επιβεβώθηκαν ποτέ επίσημα. Πριν φύγει πάντως από το σπίτι της, η ηθοποιός πέταξε όλα τα όμορφα και φανταχτερά της ρούχα και δώρισε όλα της τα βιβλία στη μονή.

Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, με καλές σπουδές!

Η Ναταλία Λιονάκη γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Παράλληλα με τις θεατρικές σπουδές της στο Εθνικό Θέατρο, πήρε πτυχίο Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία», υποστήριζε η μητέρα της.

«Η Ναταλία δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία. Φορούσε ένα σταυρό, όπως φοράμε όλοι, πίστευε με το δικό της τρόπο, και ως εκεί. Τον τελευταίο καιρό, κάποια φίλη της την είχε συστήσει σε έναν πνευματικό, ο οποίος ήταν φανερό πως την επηρέαζε. Είχε γεμίσει όλο το δωμάτιο εικόνες, γονάτιζε μπροστά τους και προσευχόταν όλο το βράδυ», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η κυρία Ευγενία στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η κόντρα της μητέρας με τον ηγούμενο

Η μητέρα της μάλιστα δεν είχε διστάσει τότε να κατηγορήσει τον ηγούμενο για οικονομική εκμετάλλευση.

Τι υποστήριξε όμως ο ίδιος;

«Η Ναταλία επέλεξε να μπει στο μοναστήρι επειδή γεννήθηκε μέσα της το φως του Χριστού. Δεν ήταν απελπισμένη, ούτε είχε ψυχολογικά προβλήματα, όπως λένε. Ο κόσμος του θεάματος και της ηθοποιίας δεν την εξέφραζε», υποστήριζε από την πλευρά του ο ηγούμενος.

«Δεν έχει προσφέρει ούτε ένα ευρώ στη μονή. Ούτε ανάληψη χρημάτων έκανε, ούτε πήρε από το σπίτι της αντικείμενα αξίας 100.000 ευρώ, όπως ελέχθη».

Γύρισε στο Παγκράτι έναν χρόνο μετά!

Μετά από πίεση της μητέρας της, η οποία επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας, αλλά και των κοντινών της ανθρώπων, αποφάσισε να εγκαταλείψει το μοναστήρι και να γυρίσει πίσω στο πατρικό της στο Παγκράτι.

Η Ναταλία ασχολούνταν με τα κεντήματα και τα κομποσκοίνια για να ζει, μέχρι που αποφάσισε να πάει ξανά σε Μοναστήρι, αυτή τη φορά στο Αλεποχώρι. Η μητέρα της αποδέχτηκε την απόφαση της αυτή τη φορά και την έβλεπε όποτε μπορούσε, νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα εκεί κοντά.
Η εμφάνιση της άλλαξε από τότε οριστικά και δεν θύμιζε σε τίποτα την κοπέλα με τα κόκκινα μαλλιά που βλέπαμε στους τηλεοπτικούς δέκτες. Μαύρα ρούχα, μακριές φούστες και μανίκια, καθόλου μακιγιάζ. Μία εντελώς διαφορετική Ναταλία, η οποία όμως φαίνεται ότι υποστηρίζει την επιλογή της και είναι σίγουρη πως αυτός είναι ο δρόμος για την προσωπική της ευτυχία.

Κάποιες φορές, ο φακός την είχε πετύχει με μαύρα ρούχα να κυκλοφορεί στο κέντρο της Αθήνας.Αυτή ήταν η πορεία της όμορφης Ναταλίας, μέχρι την χειροτόνηση της στην Κένυα με τη στήριξη του πνευματικού της πατέρα Απόστολου. Πλέον, φέρει το όνομα «Φεβρωνία». Το όνομα της δεν αποκλείεται να δει ξανά το φως της δημοσιότητας το επόμενο διάστημα…

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X