Παρασκευή και 13/10 - Εικόνες, συμβολισμοί, προλήψεις και το κρυφό μήνυμα της μέρας... thumbnail
Όταν η Κόρη των Ισχυρών συναντά τον Άρχοντα των μεγάλων Μεταμορφώσεων....

Παρασκευή και 13/10 – Εικόνες, συμβολισμοί, προλήψεις και το κρυφό μήνυμα της μέρας…

Από τον Μάνο Μηκίδη Αριθμολόγο-Μαθηματικό 


Όταν η Κόρη των Ισχυρών συναντά τον Άρχοντα των μεγάλων Μεταμορφώσεων….


Οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη στις Αγγλοσαξονικές, Γαλλικές, Γερμανικές και Πορτογαλικές περιοχές του κόσμου.


Η πρόληψη αυτή διαδόθηκε στις αγγλόφωνες χώρες τον 19ο αιώνα και πέρασε και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, μέσω της ταινίας τρόμου «Παρασκευή και 13» (1980).


Για την προέλευσή της έχουν εκφρασθεί ποικίλες θεωρίες, όπως:


- Παρασκευή και 13 (13 Οκτωβρίου 1307) συντελέστηκε η εξολόθρευση του Τάγματος των Ναϊτών από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας.


-Ήταν Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν και οι δύο από τον Παράδεισο.


-Παρασκευή έγινε η μεγάλη πλημμύρα της Βίβλου.


-Παρασκευή σταυρώθηκε ο Χριστός.


Ας δούμε όμως με μια πιο.. εσωτερική ματιά το μήνυμα της σημερινής μέρας μέσα από την γλώσσα των συμβόλων και των αριθμών.


Η μέρα Παρασκευή αντιστοιχεί στην θεά Αφροδίτη αφού είναι η μέρα της Tευτονικής Θεότητας Freya που εκφράζει την Αγάπη, τον Έρωτα ,την Ομορφιά ,την Γονιμότητα.


Έτσι FRIDAY = THE DAY OF FREYA.


H Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει την αγάπη, τις γυναίκες, τον έρωτα , την επιθυμία, την ευχαρίστηση, τη γυναικεία σεξουαλικότητα, τις σχέσεις, την ομορφιά, τη μόδα και την τέχνη.


Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την πληρότητα της γυναικείας ζωής και τις θετικές επιρροές των γυναικών στη ζωή μας.


Στην Ταρώ η Αφροδίτη εκφράζει-αντιστοιχεί τις δυνάμεις της μέσα από την κάρτα της Αυτοκράτειρας (ΙΙΙ).


Ο αριθμός 13 εκφράζεται από την κάρτα Ταρώ Θάνατος(ΧΙΙΙ).


Ας δούμε πως αυτά τα δυο στοιχεία-Αρχέτυπα ενώνονται στην σημερινή μέρα.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ) ΚΑΙ 13 (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ –ΘΑΝΑΤΟΣ)
Η Αυτοκράτειρα αντιπροσωπεύει την έκρηξη της ζωής που με την συνεχή και ακατάπαυστη ανάπτυξη της παράγει ατελείωτα, ‘’αδιαφορώντας’’ για το τι θα γίνει αυτό που δημιουργήθηκε.


Η κάρτα 13(κάρτα Ταρώ-Θάνατος) από την άλλη εκφράζει την σταθερή μεταμόρφωση, μια μεταμόρφωση που μπορεί να έχει και την μορφή της απόλυτης καταστροφής αν αυτό είναι απαραίτητο.


Εάν ο Θάνατος (ο αριθμός-κάρτα 13) εξέλειπε τότε η Αυτοκράτειρα (γενεσιουργός Δύναμις-Ζωή) θα προκαλούσε υπερπληθυσμό, επικράτηση του ενός είδους πάνω στο άλλο, επιδημίες, και πληθυσμιακή υπέρβαση.


Είναι απαιτητό να υπάρχει κάποια στιγμή ένα φρένο (Μεταμόρφωση – Θάνατος) που θα την κάνει (την Αυτοκράτειρα – Ζωή) να σταματά.


Εάν η Αυτοκράτειρα εξέλειπε τότε ο Θάνατος – η μεταμορφωτική του Δράση καθίσταται στείρα και άγονη.


Τίποτα δεν μπορεί να φυτρώσει πάνω στην καμένη Γη…


Αυτές οι δύο Δυνάμεις – της Ζωής (κάρτα Αυτοκράτειρα –Αφροδίτη) και του Θανάτου (κάρτα 13) ενώνουν-συνθέτουν την δημιουργία και την καταστροφή ακριβώς όπως το παράδειγμα του σπόρου που ‘’πεθαίνει΄΄ κάτω από την Γη για να γεννηθεί από μέσα του το φυτό ή του αυγού που πρέπει να διαρραγεί για να επιτραπεί στην νέα ζωή να δει το φως του κόσμου ή της γυναίκας που πρέπει να ματώσει για να δώσει ζωή στο νεογέννητο.


Η Αυτοκράτειρα αντιστοιχεί στον αριθμό της Γέννησης (3) και δίπλα στον Θάνατο(13) ,η γενεσιουργός δύναμη του 3 μετατρέπεται σε 13..Το άθροισμα των αριθμών μας δίνει το 16 που συμβολίζει την κατάρρευση των ψευδαισθήσεων και την πνευματική αναγέννηση.


Ετσι το μήνυμα αυτής της μέρας είναι ο ξαναγεννημένος Εαυτός και η συνειδητοποίηση της αιώνιας εναλλαγής των ενεργειών.


Χωρίς τον θάνατο (κάρτα-αριθμός 13) δεν υπάρχει ζωή και χωρίς την ζωή (Αυτοκράτειρα- Αφροδίτη) δεν υπάρχει θάνατος.
Μάνος Μηκίδης


Αριθμολόγος- Μαθηματικός

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X